22/01/2020 12:14:20

Μωρό γεννήθηκε με 2 κεφάλια και 3 χέρια (Σκληρές Photos/Video)

Μωρό γεννήθηκε με 2 κεφάλια και 3 χέρια (Σκληρές Photos/Video) - Media

 

Οι γιατροί είχαν πει στην 21 ετών έγκυο Μπαμπίτα Αχιρβάρ, από την Ινδία, ότι κυοφορούσε δίδυμα. Όλοι στην οικογένεια και ο σύζυγος της Τζασβάντ, περίμεναν την ημέρα που θα γεννηθούν τα παιδιά. Και όταν η ημέρα έφτασε, στις 23 Νοεμβρίου, οι γιατροί αλλά και οι συγγενείς έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η Μπαμπίτα είχε γεννήσει ένα μωρό με δυο κεφάλια, ένα σώμα και τρία χέρια.

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για συζευγμένα δίδυμα τα οποία από κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία ενώθηκαν με κοινά όργανα σε ένα κορμί με δυο κεφάλια.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν είχαν βιώσει ποτέ μια γέννηση σαν αυτή στην καριέρα τους και βρίσκονται σε συνομιλίες με άλλους ιατρούς στην Ινδία για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Πάντως με μια πρώτη εξέταση είπαν ότι πρόκειται για το φαινόμενο tribrachius parapagus, (ή dicephalus parapagus ) κάτι που δεν αφήνει καμία ελπίδα επιβίωσης για το παιδί.

Πάντως το μωρό παραμένει στο νοσοκομείο και παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο ενώ έχει αποκλειστεί κάθε επέμβαση διαχωρισμού.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό American Journal of Medical Genetics, η περίπτωση των συζευγμένων διδύμων είναι μια στις 100.000. Από αυτό, περίπου το 11% είναι δίδυμα dicephalus parapagus, σύμφωνα με ιστορική ανασκόπηση στο Journal of Pediatric Surgery.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.