search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ήπια διόρθωση στο Χ.Α.

26.11.2019 12:09
Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Άνοδος 1,41%, κέρδη 5,12% για τις τράπεζες - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα χθεσινά νέα ρεκόρ στην Wall Street και παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει για θετική εξέλιξη στην πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η αισιοδοξία ενισχύθηκε όσον αφορά την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας. “Οι δύο πλευρές είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την επίλυση βασικών ζητημάτων”, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Το τηλεφώνημα έγινε μεταξύ του κορυφαίου εμπορικού διαπραγματευτή της Κίνας, Λίου Χε και του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ, καθώς και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Εν τω μεταξύ, κέρδη άνω του 8% σημείωσαν οι μετοχές της Alibaba στο ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή του κινεζικού κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο έφτασε στα 190,45 δολάρια Χονγκ Κονγκ, ή $24,33, ενώ η τιμή προσφοράς ήταν 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της εταιρείας είναι ήδη εισηγμένες στη Νέα Υόρκη, όπου η ΙΡΟ του 2014 χτύπησε ιστορικό υψηλό, αντλώντας 25 δισ. δολάρια. Η ΙΡΟ στο Χονγκ Κονγκ συγκέντρωσε περισσότερα από 11 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, ανοδικά θα κινηθεί το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον οργανισμό μελετών αγοράς GfK, εν μέσω ενισχυμένων προσδοκιών για την οικονομία και το εισόδημα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης αναμένεται να αυξηθεί στις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 9,6 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν 9,6 μονάδες.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές χαμηλότερα των 895 μονάδων, ενώ ο τζίρος παραμένει στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 893,66 μονάδες (-0,51%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 30 εκατ., από τα οποία τα 4,8 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν ΕΧΑΕ (+2,30%) και Motor Oil (+1,02%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Εθνική (-1,34%), Eurobank (-1,13%) και Lamda Development (-1,57%).
Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, κινούνται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος με οριακές μεταβολές, καθώς οι traders τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας το rebalancing θα φέρει η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και η οποία θα λάβει χώρα στο κλείσιμο.

Με τα παραπάνω δεδομένα, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης μπορεί να αποδειχθεί παρακινδυνευμένη, ενώ συνεχίζεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η επενδυτική αδιαφορία για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:01