search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Σπίρτζης για μετρό Θεσσαλονίκης: Ούτε το 2033 δε θα έχει τελειώσει

26.11.2019 12:51
Σπίρτζης για μετρό Θεσσαλονίκης: Ούτε το 2033 δε θα έχει τελειώσει - Media

 

«Το μετρό δεν πρόκειται να γίνει με το δογματισμό, που έχει η ΝΔ. Συνδέει την ολοκλήρωσή του με την επέκταση της Καλαμαριάς- γιατί και εκεί κολλήσει το έργο- και το σταθμό Βενιζέλου. Όχι το 2023, ούτε το 2033 δε θα έχει τελειώσει», τόνισε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε σκαλιστήρι στο Μετρό», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Focus FM 103,6 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σκάνδαλο» τη σύμβαση ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ.

«Δεν το ξέρετε, ότι τα ΚΤΕΛ επί ΝΔ είχαν φορτώσει στον ΟΑΣΘ τις ασύμφορες γραμμές τους;», αναρωτήθηκε.

Παρατήρησε, ότι έχουν «κολλήσει» μία σειρά από έργα και σχολίασε με ειρωνεία «να μην τρέχει τόσο πολύ η κυβέρνηση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, γιατί θα την γράψει η Τροχαία».

Επεσήμανε μάλιστα πως η επένδυση στο ελληνικό δεν “κολλούσε” επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραφε τις ΚΥΑ, αλλά το εμπόδιο ήταν, ότι υπήρχαν προβλήματα χρηματοδότησης.

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, ότι οι υπουργοί του τα έχουν κάνει μούσκεμα στο προσφυγικό και τα αναλαμβάνει όλα ο ίδιος και το γραφείο του. Δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει κεντρική επιλογή της ΝΔ να διαλυθεί το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να κάνει βόλτα τις αρμοδιότητες σε 3 υπουργεία και χθες να έχουμε δηλώσεις, ότι θα αναλάβει ο ίδιος τα ασυνόδευτα. Την κατάντια αυτή, που έχουμε σήμερα δεν την είχε ζήσει ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ], ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18