search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Tόνι Σφήνος: Καταδικάστηκε ο συνεργάτης του που του «έφαγε» πάνω από 55.000 ευρώ

26.11.2019 12:58
Τι λέει στην αγωγή που κατέθεσε ο Τόνι Σφήνος για την απάτη στη Μύκονο - Media

 

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έναν νεαροί επιχειρηματία της Μυκόνου, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο συνεταίρος του, ο γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος, κατηγορώντας τον ότι τον εξαπάτησε και του απέσπασε πάνω από 55.000 ευρώ.

Ο Γολγοθάς για τον ανατρεπτικό performer, όπως περιγράφεται στη μήνυση, άρχισε τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος της ορχήστρας του, του ζήτησε να συνεργαστούν και να ανοίξουν ένα bar-restaurant στη Χώρα της Μυκόνου μαζί με ακόμη δυο πρόσωπα. Σε αυτό ο Τόνι Σφήνος -κατά κόσμον Θάνος Κιούσης- θα αναλάμβανε τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Μάλιστα, φέρεται ότι του είπε πως είχαν ήδη γίνει συζητήσεις για τη μίσθωση του χώρου και πως έπρεπε να καταβάλουν στους ιδιοκτήτες χρήματα για τον «αέρα», για να μη χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Οι ιδιοκτήτες

«Με ενημέρωσε(…) ότι εγώ και οι υπόλοιποι δύο συνεργάτες έπρεπε να δώσουμε ως αέρα στους ιδιοκτήτες 55.000 ευρώ έκαστος, αλλιώς θα χάναμε την ευκαιρία» αναφέρει στη μήνυσή του ο Τόνι Σφήνος, εξηγώντας πως έδωσε 30.000 και 25.000 ευρώ στον μηνυόμενο παρουσία της συζύγου του και του μάνατζέρ του.

Όπως υποστηρίζει, κάλυψε ο ίδιος τα έξοδα των εργασιών για την προετοιμασία του καταστήματος και τους προμηθευτές, ύψους 30.000 ευρώ, αλλά μετά τα εγκαίνια του μαγαζιού οι συνέταιροι του, του ανακοίνωσαν πως θέλουν να φύγει από την επιχείρηση.

Στη μήνυση περιγράφει ότι τον Ιούνιο του 2015 του είπαν με ύβρεις και απειλές να μην ξαναπατήσει στο μαγαζί, ενώ δύο μήνες αργότερα τον απείλησαν μέσω εξωδίκου με αποκλεισμό, εάν δεν τους μεταβίβαζε το μερίδιό του. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης ο καλλιτέχνης ανακάλυψε εμβρόντητος ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου στη Μύκονο ουδέποτε ζήτησαν χρήματα ως «αέρα» και πως το ποσό που κατέβαλε πήγε… υπέρ πίστεως! Βέβαιος πως τα χρήματα κατέληξαν στην τσέπη του πρώην συνεργάτη του κατέθεσε μήνυση για απάτη με το δικαστήριο να τον δικαιώνει.

«Κατόπιν της καταδίκης του κατηγορούμενου θα καταθέσουμε άμεσα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την πλήρη αστική αποζημίωση του εντολέως μας, η οποία βεβαίως είναι πολλαπλάσια της αξίας της λείας της τελεσθείσας απάτης» τόνισε στην “Espresso” ο δικηγόρος του καλλιτέχνη, Νίκος Αγαπηνός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46