03/04/2020 00:07:07

Η εκλογή  Προέδρου και η... μεταγραφή αεροδρομίου!

 
Η Συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή έλαβε τέλος.
 
Αν κάτι σημαντικό κρατάμε απο αυτή, είναι ο περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας και η κατάργηση της σύντομης παραγραφής για αδικήματα που έχουν διαπράξει υπουργοί.
 
Η δυνατότητα για την ψήφο των αποδήμων θεωρείται απο πολλούς θετικό μέτρο, αν και διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για διακρίσεις σε ό,τι αφορά στην ισοτιμία της ψήφου.
 
Τώρα, σχετικά με την δυνατότητα για κατάθεση νομοσχεδίων με λαϊκή πρωτοβουλία, με την προυπόθεση να εχουν μαζευτεί πεντακόσιες χιλιάδες υπογραφές, θα δούμε πώς θα αξιοποιηθεί και για ποια θέματα...
 
Επίσης, στα θετικά καταγράφεται η απαλλαγή απο την συνταγματική υποχρέωση να διαλύεται η Βουλή, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Με την αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο ανοίγει και η κουβέντα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Πολλά ονόματα έχουν ριχτεί στο τραπέζι για τη θέση στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
 
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης -από εκείνους που πιθανόν να έχουν κάνει κουβέντα για πρόσωπα με τον Πρωθυπουργό- έδωσε το προφίλ που θα πρέπει να έχει το πρόσωπο που θα επιλέξει για πρόεδρο ο Μητσοτάκης.
 
Είπε ο κ. Γεραπετρίτης οτι πρέπει να είναι «προφανώς ένα πρόσωπο στο οποίο θα συγκλίνει η κοινωνία και η πολιτική, [...]  που θα έχει χαρακτηριστικά που θα δημιουργούν κεντρομόλες και όχι φυγόκεντρες τάσεις. Τα πολιτικά του χαραχτηριστικά έχουν να κάνουν όχι τόσο με την πολιτική του ταυτότητα όσο με την απήχηση στην κοινωνία και τις συσπειρωτικές τάσεις στα εθνικά θέματα». 
 
Πρόσθεσε δε, ότι ελπίζει να πάρει πάνω απο 180 ψήφους.
 
Συμπέρασμα;
 
Δύσκολα βγαίνει.
 
Με τέτοια χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι υποψήφιοι που έχουν ακουστεί αποκλείονται.
 
Αυτό το προφίλ Προέδρου που σκιαγραφεί ο υπουργός Επικρατείας, ταιριάζει κυρίως στον νυν Πρόεδρο.
 
Μάλιστα, για να συγκεντρώσει πανω απο 180 ψήφους, πρέπει να τον ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Τσίπρας επιμένει σε Παυλόπουλο.
 
Αν, λοιπόν, ο Κυριάκος θέλει ευρύτατη συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου, ο νυν Πρόεδρος υπηρετεί αυτή την λογική.
 
Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός κάνει καμιά μεταγραφή... αεροδρομίου!
 
Γιατί άλλο καλό «δεκάρι» στο εσωτερικό δεν βλέπω...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.