search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:51
MENU CLOSE

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν: Η Τουρκία θα κατασκευάσει δικό της μαχητικό σε πέντε-έξι χρόνια

26.11.2019 14:16
«Ξέφυγε» ο Ερντογάν: Η Τουρκία θα κατασκευάσει δικό της μαχητικό σε πέντε-έξι χρόνια - Media
 
Ακόμα μια βαρυσήμαντη δήλωση έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος εκτός από τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, αναφέρθηκε και στο εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος.
 
Μετά το «φιάσκο» της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών F-35, αλλά και το «φλερτ» με την Ρωσία για την τεχνογνωσία και την ανάπτυξη τεχνολογίας επόμενης γενιάς, η Τουρκία φαίνεται πως θα προχωρήσει στην δημιουργία του τουρκικού εθνικού μαχητικού αεροσκάφους, κάτι που είναι ήδη γνωστό και ονομάζεται «TF-X».
 
Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των αεριωθούμενων F-35.
 
Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση σε οποιονδήποτε ότι δεν θα εγκαταστήσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400, παρά τη διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα συστήματα αυτά.
 
Η Ουάσινγκτον έχει πει στην Άγκυρα πως οι S-400 αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 και έχει προειδοποιήσει τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ότι θα αντιμετωπίσει κυρώσεις των ΗΠΑ αν δεν αφήσει τα ρωσικά συστήματα.
 
Οι ΗΠΑ απομάκρυναν επίσης την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, στο οποίο η Άγκυρα ήταν αγοραστής και κατασκευαστής, ως απάντηση στη συμφωνία με τη Ρωσία.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:50