search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:43
MENU CLOSE

Ευρωκοινοβούλιο: Προς οριστική έγκριση η νέα Κομισιόν

27.11.2019 06:15
Έρευνα κόλαφος της OLAF: Ευρωβουλευτές μοίραζαν κοινοτικό χρήμα στα κόμματά τους - Και ελληνική εμπλοκή - Media

 

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να εγκρίνει σήμερα οριστικά τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής – το τελευταίο εμπόδιο που απομένει πριν αναλάβει τα καθήκοντά της – στο Στρασβούργο.

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που διορίστηκε στο αξίωμα τον Ιούλιο, δυσκολεύτηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της ομάδας της, που είναι προγραμματισμένο να αναλάβει τα καθήκοντά της την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, η έναρξη της πενταετούς θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρειάστηκε να αναβληθεί για έναν μήνα, μετά την απόρριψη τριών υποψηφιοτήτων για θέσεις επιτρόπων, πάντως σήμερα η φον ντερ Λάιεν, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών και πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, δεν αναμένεται να συναντήσει άλλες αντιστάσεις.

Η γερμανίδα διάδοχος του Λουξεμβουργιανού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στο ημικύκλιο πριν από την τελική ψηφοφορία. Η ομιλία της θα αρχίσει στις 10:00 και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 13:00 [ώρες Ελλάδας]. Η διαδικασία θεωρείται πως έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού κάθε υποψήφιος επίτροπος έχει εγκριθεί σε χωριστές ψηφοφορίες έπειτα από ακροάσεις.

Γα την έγκριση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαιτείται απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των 751 εδρών του ΕΚ.

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) έχουν πάντως ξεκαθαρίσει πως δεν θα ταχθούν υπέρ της σύνθεσης της νέας Κομισιόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15