search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Spiegel: «Διεθνής βοήθεια για την Αλβανία»

27.11.2019 06:48
«Ο εμπρηστής»: Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Spiegel με τον Τραμπ σε ρόλο Νέρωνα (Photo) - Media

 

«Σεισμός 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή κοντά στα Τίρανα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 30 χρόνια», γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Ισχυρός σεισμός με νεκρούς στην Αλβανία». H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των αλβανικών αρχών, ενώ δορυφορικές λήψεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus βρίσκονται στη διάθεση των σωστικών συνεργείων. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο απέστειλαν ειδικούς στις σεισμόπληκτες περιοχές».

Η ιστοσελίδα Spiegel Online σημειώνει με τίτλο: «Διεθνής βοήθεια για την Αλβανία»: «Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στη χώρα εδώ και δεκαετίες με τουλάχιστον 20 νεκρούς και πάνω από 600 τραυματίες. Η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια συνεχίζεται. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μικρότερης ισχύος σεισμοί προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων και ζημιές σε κτήρια. Οι σεισμοί είχαν ισχύ 4,4 με 5,8 Ρίχτερ».

«Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την δυτική Αλβανία», επιγράφει άρθρο της η Tagesspiegel και σημειώνει: «Πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν με τις πιτζάμες από τα σπίτια τους. Ένας 50χρονος σκοτώθηκε πηδώντας από παράθυρο, ενώ μια γιαγιά έχασε τη ζωή της καλύπτοντας με το σώμα τον εγγονό της, ο οποίος επέζησε. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σημαντικό αριθμό αγνοουμένων. Τις τελευταίες εβδομάδες οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει βάσει στοιχείων για νέο ισχυρό σεισμό στα δυτικά Βαλκάνια Το 1963 σε σεισμό 6,1 Ρίχτερ στα Σκόπια έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, ενώ το 1969 σε ισχυρό σεισμό στη Μπάνια Λούκα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:42