search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:09
MENU CLOSE

Γερμανικός Τύπος: Τους 40.000 αγγίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

27.11.2019 07:25
Γερμανικός Τύπος: Τους 40.000 αγγίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά - Media

 

Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα», γράφει η Frankfurter Rundschau με τίτλο: «Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που αναχωρούν για την Ελλάδα». Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Μέσα σε μία εβδομάδα έφθασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 2.793 μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών. Στο μεταξύ ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Αιγαίου συνολικά 39.161 μετανάστες, αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία Μετανάστευσης. Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο οι μετανάστες στα νησιά δεν ξεπερνούσαν τους 14.000.

Και επισημαίνει «Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνεται η εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και πως όσοι μετανάστες δεν χρίζουν προστασίας θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Εκτός αυτού στα νησιά θα κατασκευαστούν τα λεγόμενα προαναχωρητικά κέντρα». Η Tagesspiegel αναφέρεται τέλος στην κοινή ανακοίνωση περισσότερων από 20 οργανώσεων αρωγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων από την Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, στην οποία αναφέρεται ότι «η μετανάστευση δεν αποτελεί κίνδυνο και δεν απειλεί τη δημόσια τάξη. Θα πρέπει μόνο να οργανωθεί κατάλληλα, έχοντας ως αφετηρία την πεποίθηση ότι υπό ιδανικές συνθήκες θα είναι κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06