search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Το «Φτερωτό Άλογο» περιμένει τα παιδιά στο Μέγαρο…

27.11.2019 12:05
Το «Φτερωτό Άλογο» περιμένει τα παιδιά στο Μέγαρο… - Media

 

Οι γιορτές πλησιάζουν, και όσοι δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό ταξίδι του «Φτερωτού Άλογου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να αφεθούν στη μαγεία του κειμένου του Νίκου Καζαντζάκη και να δουν δώδεκα πολυτάλαντους ηθοποιούς να αφηγούνται αυτή την εξωτική ιστορία, υποδυόμενοι βασιλιάδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μάγους και δερβίσηδες, να ερμηνεύουν πολυφωνικά τραγούδια και να παίζουν μουσικά όργανα επί σκηνής.

Ο υπέροχος κόσμος του «Φτερωτού Αλόγου», της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής παράστασης, ζωντανεύει έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, για δεύτερη χρονιά, στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και τη θεατρική προσαρμογή η Άνδρη Θεοδότου, ενώ ο Νίκος Κυπουργός ντύνει την παράσταση με παραδοσιακές μελωδίες και ανατολίτικους ήχους. Τα σκηνικά είναι της Θάλειας Μέλισσα, τα κοστούμια της Ιφιγένειας Νταουντάκη και η κινησιολογία της Έλενας Γεροδήμου.

«Το Φτερωτό Άλογο» ανεβαίνει στο Μέγαρο χάρη στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών–Παιδικό θέαμα.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 6 ετών και άνω.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου δίνει το στίγμα της παράστασης:

«Μια ιστορία γεμάτη συμβολισμούς, διανθισμένη με κλασικά λογοτεχνικά μοτίβα, εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του συγγραφέα, θέτοντας τις βάσεις για μια πρώτη επαφή με τον συγγραφικό αλλά και γλωσσικό του πλούτο.

“Το Φτερωτό Άλογο” ζωντανεύει, και ένα ανατολίτικο σαράι στήνεται κυριολεκτικά επί σκηνής, καλώντας τα παιδιά να μπουν στον καζαντζακικό κόσμο. Με την είσοδό τους στον βασιλικό περίβολο, όχι σαν απλοί θεατές αλλά σαν καλεσμένοι της βασιλικής Αυλής, παρακολουθούν το παραμύθι καθισμένα σε αναπαυτικά μαξιλάρια και βιώνουν τα γεγονότα με όλες τους τις αισθήσεις. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας ντύνοντάς την με τραγούδια και εκτελώντας με τα μουσικά τους όργανα ζωντανά τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού.

Ένας κόσμος γεμάτος βασιλιάδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, Ινδούς, μάγους και δερβίσηδες, καραβάνια και άλογα που ταξιδεύουν υπόσχεται μια πολύπλευρη και διαδραστική εμπειρία σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.»

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Έλενα Γεροδήμου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος,Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Τρίτη έως Παρασκευή παραστάσεις για σχολεία και ομάδες (10:15 π.μ.)

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο (15:00) και Κυριακή (11:30 π.μ.)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38