search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57
MENU CLOSE

Πατέρας, φορολογικό και ΝΔ – Πώς η κυβέρνηση ρίχνει στην αγορά εργασίας τα «περήφανα» γηρατειά

27.11.2019 12:14
Πατέρας, φορολογικό και ΝΔ - Πώς η κυβέρνηση ρίχνει στην αγορά εργασίας τα «περήφανα» γηρατειά - Media

 

Σε κορυφαίο θέμα των ημερών στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται η υπόθεση του 80χρονου Κ. Πατέρα ο οποίος παραιτήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Κ. Πατέρας, στην προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», θεώρησε καλό «να διεκδικήσει δημοκρατικά» τη θέση. Επίσης έκανε κι ένα πικρόχολο σχόλιο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ τον… διαψεύδει τον κ. Πατέρα, καθώς με πρόσφατη διάταξη που έχει καταθέσει στο φορολογικό νομοσχέδιο, φαίνεται να… περιποιείται την τρίτη ηλικία και όλους εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, όπως καλή ώρα και ο επίδοξος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ποια είναι αυτή η διάταξη; Η μείωση της σύνταξης για όσους εργάζονται, που από το 60%, προτείνεται να διαμορφωθεί από 1/1/2020 στο 30%-32%. Αυτό ουσιαστικά γίνεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, προκειμένου να αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν οι συνταξιούχοι την εργασία τους, ενώ με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στη συνέχεια θα προσαυξάνεται και το ποσό της τελικής σύνταξης.

Αχάριστος λοιπόν ο κ. Πατέρας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57