14/07/2020 23:15:41

Ο Μακρόν ζήλεψε την «δόξα» του Πινιέρα: Πλαστικές σφαίρες κατά μαθητών στο όνομα της «δημοκρατίας» (Videos)

Ο Μακρόν ζήλεψε την «δόξα» του Πινιέρα: Πλαστικές σφαίρες κατά μαθητών στο όνομα της «δημοκρατίας» (Videos) - Media

 

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση του φιλελεύθερου «δημοκράτη» Μακρόν έφτασε χθες στο σημείο να πυροβολεί μαθητές με πλαστικές σφαίρες, στο όνομα πάντοτε της τάξης, της ασφάλειας και για να μην ξεχνόμαστε της... δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα και την Τρίτη οι «Ρομπόκοπ» των γαλλικών ΜΑΤ έκαναν αλόγιστη χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον μαθητών (και όπως φαίνεται στο βίντεο σε ευθεία βολή) στο γυμνάσιο Parc-de-Vilgénis στη Massy (Essonne), οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.

Tην ίδια ώρα στη Χιλή του Πινιέρα τα δακρυγόνα της αστυνομίας ρίχνονται πλέον και εντός των σχολείων ενώ τα ΜΑΤ γυρνούν στις γειτονιές, αφήνουν κόσμο αναίσθητο από το ξύλο, σπάνε πόρτες και τρομοκρατούν.

Ενώ πάνω από 200 διαδηλωτές έχουν υποστεί σοβαρούς οφθαλμικούς τραυματισμούς ή έχουν τυφλωθεί από το ένα μάτι από πλαστικές σφαίρες των αστυνομικών.

Οι δύο χώρες είναι τόσο διαφορετικές αλλά μοιάζουν τόσο όταν αμφότερες οι κυβερνήσεις τους και οι κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις επιχειρούν να καταπνίξουν τα κινήματα της νεολαίας ή τις λαϊκές εξεγέρσεις.

Αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διαδηλωτές χωρίς μάτια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.