search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Mία από τις μεγάλες νίκες της απερχόμενης Κομισιόν η Ελλάδα

27.11.2019 14:27
moscovici_4896.jpg

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε σήμερα τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας «μία από τις μεγάλες νίκες» της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γαλλίας, διαβεβαιώνοντας πως, χωρίς τη στήριξή τους, η Ελλάδα θα είχε «αποπεμφθεί» από τη ζώνη του ευρώ.

«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής (του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ) και της Γαλλίας», υποστήριξε ο επίτροπος κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του αυτό το σαββατοκύριακο.

«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ’ ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση.

«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ’ αυτή», υποστήριξε ο Μοσκοβισί απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».

Ο επίτροπος δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύνη» στο μέλλον της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00