search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:45
MENU CLOSE

Στις εφαρμογές της Apple η Κριμαία εμφανίζεται ρωσική, μόνο όμως για τους Ρώσους χρήστες

27.11.2019 17:55
Στις εφαρμογές της Apple η Κριμαία εμφανίζεται ρωσική, μόνο όμως για τους Ρώσους χρήστες - Media

 

Η εταιρεία Apple άρχισε να παρουσιάζει την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ως τμήμα του ρωσικού εδάφους στις εφαρμογές της για τον καιρό και τους χάρτες – όμως μόνο για τους χρήστες εντός της Ρωσίας.

Το πώς παρουσιάζεται η Κριμαία από τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Το Κίεβο και οι Δυτικοί σύμμαχοί του θεωρούν παράνομη την προσάρτηση της χερσονήσου.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters που βρίσκονται στη Ρωσία, πληκτρολόγησαν το όνομα της επαρχιακής πρωτεύουσας, της Συμφερόπολης, στις εφαρμογές Maps και Weather της Apple και είδαν ότι αναγράφεται ότι βρίσκεται στην «Κριμαία, Ρωσία». Σε άλλες χώρες, δημοσιογράφοι που έκαναν το ίδιο πείραμα, διαπίστωσαν ότι δεν διευκρινίζεται σε ποια χώρα ανήκει η πόλη.

Στο Κίεβο και στην ίδια την Κριμαία, χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε το πρακτορείο είπαν ότι οι τοποθεσίες στη χερσόνησο αναφέρονται στους χάρτες χωρίς να προσδιορίζεται σε ποια χώρα ανήκουν.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και έχουν επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που καταπατούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα σήμερα, η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς συναντήθηκε με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας Apple. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, ο Βασίλι Πισκαριόφ είπε ότι «η Apple εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και εναρμόνισε τα προγράμματα στις συσκευές της με τις απαιτήσεις της ρωσικής νομοθεσίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:45