search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα Κομισιόν, διαφοροποίηση από Κόκκαλη, αποχή από Γεωργούλη

27.11.2019 18:26
Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα Κομισιόν, διαφοροποίηση από Κόκκαλη, αποχή από Γεωργούλη - Media

 

Αρνητική ψήφο έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Κομισιόν στο πλαίσιο της σημερινής ψηφοφορίας για την έγκριση της νέας σύνθεσης υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθώντας τη γραμμή της ευρωομάδας της Αριστεράς ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν.

Και αιτιολόγησε τη στάση αυτή ως εξής: «γιατί διαφωνώ με τις μεγάλες περικοπές που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις πολιτικές για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή και για την κοινή Αγροτική Πολιτική. Γιατί θεωρώ ντροπή η ΕΕ να έχει παραλύσει και να μην μπορεί να δώσει μια ευρωπαϊκή απάντηση, στηριγμένη στην ανθρωπιά και στο κράτος δικαίου στο θέμα του προσφυγικού. Γιατί δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι». Και συνέχισε:

«Γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Γι’ αυτό η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν και θα ασκεί εποικοδομητική, αυστηρή αντιπολίτευση επί 5 χρόνια».

Ωστόσο την κεντρική γραμμή ακολούθησαν οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αλλά όχι ο Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος υπερψήφισε. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Γεωργούλης απείχε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07