27/05/2020 00:20:08

Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα Κομισιόν, διαφοροποίηση από Κόκκαλη, αποχή από Γεωργούλη

Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα Κομισιόν, διαφοροποίηση από Κόκκαλη, αποχή από Γεωργούλη - Media

 

Αρνητική ψήφο έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Κομισιόν στο πλαίσιο της σημερινής ψηφοφορίας για την έγκριση της νέας σύνθεσης υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθώντας τη γραμμή της ευρωομάδας της Αριστεράς ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν.

Και αιτιολόγησε τη στάση αυτή ως εξής: «γιατί διαφωνώ με τις μεγάλες περικοπές που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις πολιτικές για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή και για την κοινή Αγροτική Πολιτική. Γιατί θεωρώ ντροπή η ΕΕ να έχει παραλύσει και να μην μπορεί να δώσει μια ευρωπαϊκή απάντηση, στηριγμένη στην ανθρωπιά και στο κράτος δικαίου στο θέμα του προσφυγικού. Γιατί δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι». Και συνέχισε:

«Γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Γι’ αυτό η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν και θα ασκεί εποικοδομητική, αυστηρή αντιπολίτευση επί 5 χρόνια».

Ωστόσο την κεντρική γραμμή ακολούθησαν οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αλλά όχι ο Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος υπερψήφισε. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Γεωργούλης απείχε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.