search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:39
MENU CLOSE

Σεισμός στην Αλβανία: Σοκ και δέος από τα ευρήματα των σεισμολόγων – Τεράστιες αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους

27.11.2019 18:50
Σεισμός στην Αλβανία: Σοκ και δέος από τα ευρήματα των σεισμολόγων - Τεράστιες αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους - Media
 
Μείζονες αλλαγές στην μορφολογία του εδάφους της περιοχής όπου χτύπησε ο Εγκέλαδος στην Αλβανία καταγράφουν τα στοιχεία των πρώτων ερευνών των σεισμολόγων.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protothema.gr, τουλάχιστον 8,4 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης.
 
Το παραπάνω είναι συμπέρασμα βγαίνει από μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε και το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο.
 
Οι ερευνητές Βασίλης Τσιρώνης και Αθανάσιος Γκανάς χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα όπου παρατηρείται ανύψωση του εδάφους έως και 8,4 εκατοστά στην περιοχή Hamallaj που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:39