01/06/2020 06:09:54

Από κοινού με τη Βρετανία κατασκευάζει drone η Τουρκία

Από κοινού με τη Βρετανία κατασκευάζει drone η Τουρκία - Media

 

Χάρη σε βρετανική τεχνολογία αιχμής, η Τουρκία έχει καταστεί «υπερδύναμη» των οπλισμένων με βόμβες μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones, σύμφωνα με αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Το drone Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, που κατασκευάζεται στην Τουρκία με βρετανική τεχνογνωσία, έχει προκαλέσει πραγματική επιχειρησιακή επανάσταση στον πόλεμο που διεξάγει η Αγκυρα κατά της οργάνωσης PKK στη ΝΑ Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ.Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το drone είναι ικανό να πετάει ολόκληρο το 24ωρο σε ύψος 7.300 μέτρων, μεταφέροντας βόμβες βάρους 150 κιλών.

Ο εντοπισμός του στόχου και η εντολή πυροδότησης των βομβών απαιτούν τη χρήση του προηγμένου βρετανικού συστήματος Hornet, το οποίο αγόρασε η εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Η εταιρεία του κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας το 2014 για τα drones, ενώ η κατασκευή των αεροσκαφών ξεκίνησε το 2015.

Ο Μπαϊρακτάρ απέφυγε τις απαγορεύσεις πωλήσεων όπλων της Ουάσιγκτον προς την Τουρκία ιδρύοντας την εταιρεία επί βρετανικού εδάφους και αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να εξάγει το μοναδικό σύστημα συγκράτησης και εκτόξευσης βομβών του drone.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευάστηκε από κοινού με τη βρετανική L3 Harris, έκτη μεγαλύτερη εταιρεία οπλικών συστημάτων στον κόσμο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.