search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:33
MENU CLOSE

Πέτσας: Στους ευάλωτους και υπερφορολογημένους το φετινό υπερπλεόνασμα

28.11.2019 09:15
Πέτσας: Στους ευάλωτους και υπερφορολογημένους το φετινό υπερπλεόνασμα - Media

 

Στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν, θα διανεμηθεί ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για το 2019: την είδηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Εξειδικεύοντας διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις οριστικοποιούνται αυτές τις μέρες και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα skai.gr.

Το πλεόνασμα του 2020 θα είναι στο 3,5% και «από το 2021 και μετά στόχος είναι να ”προσγειωθεί” σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε, το μεγαλύτερο μέρος του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών, και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόσθεσε δε, πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Αναφορικά με τα ελληνο-τουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Άγκυρα να μην χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για γεωστρατηγικούς σκοπούς διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα.

Τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το πλαίσιο σχετικά με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, στόχο που υπηρέτησε και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη.

Αυτό που προέχει είναι μια καλύτερη σχέση με την Τουρκία, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, υπό την προϋπόθεση όμως, πρόσθεσε, του σεβασμού και της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:33