search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:20
MENU CLOSE

Βρετανία: Έτοιμος για αντιβασιλέας ο πρίγκιπας Κάρολος;

28.11.2019 15:59
Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος - Media

 

Πληθαίνουν οι φήμες στη Μεγάλη Βρετανία για σταδιακή αποχώρηση της βασίλισσας Ελισσάβετ από τα καθήκοντά της και την ανάληψη ενός πιο ενεργού ρόλου από τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο. Μάλιστα βρετανικά ΜΜΕ τονίζουν πως ο Κάρολος είχε συνάντηση για το ζήτημα με τον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο και ετοιμάζεται να χριστεί αντιβασιλέας.

Σε 18 μήνες η μονάρχης της Βρετανίας θα γίνει 95 ετών, γεγονός που καθιστά -σύμφωνα με δημοσιεύματα- αναγκαία την «συνταξιοδότησή» της. Τυπικά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον τίτλο όσο ζει αλλά μπορεί να παραδώσει τις περισσότερες βασιλικές αρμοδιότητες στο πρωτότοκο υιό της, Κάρολο, ενώ σημειώνεται πως στην ίδια ηλικία αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του και ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου. 

Παράλληλα, τα βρετανικά Μέσα αναφέρουν και τον ενεργό ρόλο του Καρόλου στην υπόθεση του αδερφού του, πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος «αποπέμφθηκε» εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν.

Πηγή: naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:18