search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Δολοφονία δημοσιογράφου στη Μάλτα: Υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της λέει το Reuters

28.11.2019 16:27
Δολοφονία δημοσιογράφου στη Μάλτα: Υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της λέει το Reuters - Media
 
Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίζια προχώρησε το Reuters, την ώρα που η κυβέρνηση της Βαλέτας συγκλονίζεται από την υπόθεσή αυτή.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Καρουάνα Γκαλίζια είχε δολοφονηθεί με εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της το 2017, καθώς πραγματοποιούσε έρευνα για τη διαφθορά της κυβέρνησης της μικρής νησιωτικής χώρας.
 
Τώρα το Reuters ρίχνει πραγματική «βόμβα» αποκαλύπτοντας ότι η ζωή της δημοσιογράφου είχε… επικηρυχθεί για 150.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2017, λίγο καιρό πριν η γυναίκα δολοφονηθεί με φρικτό τρόπο.
 
Το ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2017 ο Βινς Μουσκάτ, ένας από τους τρεις κατηγορούμενους ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, άφησε τον φίλο του και έτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση Άλφρεντ Ντετζόρτζιο σε ένα πολύ γνωστό καφέ της Μάλτας.
 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άλφρεντ Ντετζόρτζιο επέστρεψε στο αυτοκίνητο για να ανακοινώσει στον Μουσκάτ (απλή συνωνυμία με τον πρωθυπουργό) ότι είχαν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίζια.
 
Όπως γράφει το πρακτορείο, ο Μουσκάτ φέρεται ότι αποκάλυψε στην αστυνομία αυτές τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου τον Απρίλιο του 2018, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να κερδίσει χάρη.
 
Το Reuters αναφέρει πως λεπτομέρειες αυτής της ομολογίας είχαν περιέλθει σε γνώση του πριν από ένα χρόνο αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί μέχρι τώρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εν εξελίξει έρευνες.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το περιεχόμενο της ομολογίας του Μούσκατ, οι δράστες έλαβαν ως προκαταβολή 30.000 ευρώ, ενώ χρησιμοποίησαν βόμβα που αγόρασαν από Μαλτέζους γκάνγκστερ και προερχόταν από την ιταλική μαφία.
 
Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, έχει απορρίψει το αίτημα του Βινς Μουσκάτ για απονομή χάρης, παρότι έδωσε χάρη και ασυλία σε άλλο πρόσωπο της υπόθεσης, ένα οδηγό ταξί.
 
Ο αυτοκινητιστής ομολόγησε στην αστυνομία ότι ενήργησε ως μεσάζων ανάμεσα στους δολοφόνους και το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έδωσαν εντολή να δολοφονηθεί η δημοσιογράφος των Panama Papers.
 
Ο εν λόγω εμπλεκόμενος έχει αφεθεί ελεύθερος υπό την προστασία της αστυνομίας και σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο την προσεχή Παρασκευή.
 
Οι έρευνες για τον φόνο της δημοσιογράφου, οι οποίες διαρκούν εδώ και δύο χρόνια, έλαβαν δραματική τροπή αυτό τον μήνα μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων, που οδήγησαν σε νέες αποκαλύψεις και συλλήψεις.
 
Στο μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο πρωθυπουργός προκείμενου να παραιτηθεί, μετά τη σύλληψη του πρώην προσωπάρχη του, Κιθ Σέμπρι, για την υπόθεση δολοφονίας.
 
Την ίδια ώρα εξέχων Μαλτέζος επιχειρηματίας δήλωσε στην αστυνομία ότι ο Σέμπρι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το φόνο, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος.
 
Πληροφορίες: protothema.gr/Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00