search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Έρευνα για τις συνήθειες του Έλληνα γονιού-οδηγού: Βρίζει και κορνάρει όταν δεν…μιλάει στο κινητό

28.11.2019 16:49
Έρευνα για τις συνήθειες του Έλληνα γονιού-οδηγού: Βρίζει και κορνάρει όταν δεν...μιλάει στο κινητό - Media

 

Απογοητευτικά ευρήματα για τη συμπεριφορά του Έλληνα γονιού που είναι οδηγός αναδεικνύει η πρώτη έρευνα στην Ελλάδα που έγινε για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Έλληνας οδηγός τσακώνεται στο δρόμο, κορνάρει «ανελέητα», όταν δεν…μιλάει στο κινητό του.

Επίσης δεν κάνει τις απαιτούμενες ελάχιστες στάσεις στα μεγάλα ταξίδια με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο.

Η έρευνα «Παιδιά, γονείς κι οδήγηση στην Ελλάδα» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 510 παιδιών από 8 έως 16 ετών και στους γονείς τους (περίοδος έρευνας από 6 έως 20 Νοεμβρίου 2019) είναι η πρώτη που βάζει στο μικροσκόπιο τον Έλληνα γονιό ως οδηγό κι η πρώτη που ζητά την άποψη τόσο γονέων όσο και παιδιών για το τι τελικά συμβαίνει με την συνθήκη: παιδί στο αυτοκίνητο.

Απογοητευτικά αποτελέσματα για τη χρήση κινητού.

-Ένα 82% των παιδιών λέει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς απαντά στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγεί –οι γονείς ρίχνουν αυτό το ποσοστό στο 68%

-59% των παιδιών λέει ότι οι γονείς του τηλεφωνούν οι ίδιοι σε κάποιον άλλο από το κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούν (οι γονείς απαντούν ότι αυτό συμβαίνει σε ποσοστό 48%).

-Ένα 17% των παιδιών λέει ότι οι γονείς του στέλνουν ή διαβάζουν μηνύματα SMS ενώ οδηγούν (οι γονείς θεωρούν ότι το κάνουν σε ποσοστό 18%).

Η αντικοινωνική συμπεριφορά πεδίο δόξης ..λαμπρό για τους Έλληνες γονείς οδηγούς.

-61 % των παιδιών λένε ότι ο γονέας τους πατά την κόρνα εκνευρισμένα για άλλον οδηγό (52% των γονιών το παραδέχεται αυτό).

-42% των παιδιών λέει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς δεν σταματά για να δώσει προτεραιότητα σε πεζό ( σε ποσοστό 41% το παραδέχονται οι γονείς).

-7% των παιδιών λέει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς έχει βγει από το αυτοκίνητο για να τσακωθεί με άλλον οδηγό ( 5% λένε οι γονείς).

Πάντως, τα παιδάκια βαθμολογούν το ίδιο την μαμά και τον μπαμπά ως προς την οδηγική τους συμπεριφορά – κι οι 2 γονείς παίρνουν 8 με άριστα το 10. Οι γονείς με την σειρά τους δηλώνουν ότι το παλεύουν κι ότι κάνουν ο, τι καλύτερο μπορούν:68% των γονιών λέει ότι εκνευρίζεται λιγότερο όταν έχει τα παιδιά στο αυτοκίνητο. 57% λέει ότι υπερβαίνει σπανιότερα τα όρια ταχύτητας, 59% ότι κάνει λιγότερες βραδινές διαδρομές. Τα παιδιά πάντως παραπονιούνται πολύ σε σχέση με τις μεγάλες διαδρομές: ένα 21% λέει ότι οι γονείς του δεν κάνουν τις απαιτούμενες στάσεις στα μακρινά ταξίδια. 1 στα 2 παιδιά λέει ότι η στάση είναι τόση όση για να πάει το παιδί τουαλέτα και για να μπει βενζίνη στο αυτοκίνητο και 1 στα 2 παιδιά λέει ότι η ώρα δεν φτάνει για να φαγητό, παιχνίδι ή ξεκούραση.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10