search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη από τον πρίγκιπα Άντριου

28.11.2019 18:19
Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη από τον πρίγκιπα Άντριου - Media

 

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα για την υπόθεση Επστάιν, στην οποία ο πρίγκιπας Άντριου έχει κληθεί από τις ενάγουσες να καταθέσει ως μάρτυρας για τα όσα γνώριζε για τις δραστηριότητες του φίλου του.

Στην ανακοίνωσή της η βρετανική αστυνομία υπενθυμίζει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2015 ήταν ενήμερη για τις κατηγορίες σε βάρος του Τζέφρι Επστάιν και μιας Βρετανίδας, για γεγονότα που συνέβησαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τις κατηγορίες που αφορούσαν άλλα συμβάντα που χρονολογούνται από τον Μάρτιο του 2001 στο Λονδίνο. Μια γυναίκα, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ισχυρίζεται ότι εκείνη την περίοδο, όταν ήταν ακόμη 17 ετών, υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου, αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια άλλες δύο φορές, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο πρίγκιπας Άντριου διαψεύδει αυτήν την κατηγορία.

Αφού εκτίμησε τις διαθέσιμες αποδείξεις και άκουσε την ενάγουσα, η βρετανική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έγιναν «κατά κύριο λόγο» εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτό είχε αποφασίσει ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 να μην ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Μετά την αυτοκτονία του Επστάιν στη φυλακή, τον περασμένο Αύγουστο, η απόφαση εκείνη επανεξετάστηκε. «Η θέση μας παραμένει η ίδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής Άλεξ Μάρεϊ.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, διέψευσε «κατηγορηματικά» όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο BBC. Μετά την προβολή της συνέντευξης αυτής κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν. Έκτοτε, ο 59χρονος Άντριου έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:26