search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Αθώος ο αστυνομικός υπεύθυνος του Χίλσμπορο

28.11.2019 18:50
Αθώος ο αστυνομικός υπεύθυνος του Χίλσμπορο - Media

 

Τέλος μπαίνει στη μακροβιότερη δικαστική διαμάχη επί αγγλικού εδάφους και σίγουρα τη μακροβιότερη ποδοσφαιρική, δικαστική διαμάχη στα χρονικά του αθλήματος.Το μεσημέρι της Πέμπτης (28/11), οι ένορκοι στο Ορκωτό Δικαστήριο του Preston Crown έκριναν αθώο τον David Duckenfield για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των 95 φιλάθλων της Liverpool από βαριά αμέλεια (για το θάνατο του 96ου, που απεβίωσε μετά από διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους και μίας ημέρας, το νομικό καθεστώς της εποχής δεν του απέδιδε ευθύνες).

Ο David Duckenfield, 75 ετών σήμερα, ήταν εκείνη την αποφράδα ημέρα του ημιτελικού του FA Cup στο Hillsborough μεταξύ Liverpool και Nottingham Forrest, ο αστυνομικός υπεύθυνος της αναμέτρησης, ο οποίος κατηγορήθηκε για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία των «κόκκινων» φιλάθλων μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου, Graham Mackrell. Ο τελευταίος κρίθηκε το 2016 αθώος για το θάνατο των φιλάθλων αλλά ένοχος για παραβιάσεις του εργασιακού νόμου και του νόμου περί ασφαλείας στα γήπεδα (απουσία αρκετών τουρνικέ), πληρώνοντας ένα ελαφρύ πρόστιμο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (28/11), με τις παραινέσεις του δικαστή να εξάγουν το πόρισμα τους δίχως συναισθηματισμό, τόσο για τις οικογένειες των θυμάτων όσο και για τον Duckenfield που παρουσιάστηκε ως πάσχων από μετατραυματικό στρες, οι ένορκοι του δικαστηρίου Preston Crown έκριναν τον αστυνομικό υπεύθυνο του «μαύρου» ημιτελικού αθώο και τον απάλλαξαν από την κατηγορία για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια. Το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι «έκανε ό,τι ήταν αναμενόμενο για κάποιον στην οργανική του θέση», αναφορικά με το γεγονός πως άνοιξε όλες τις θύρες (και αυτές της εξόδου) της «καταραμένης» κερκίδας μόλις οκτώ λεπτά πριν τη σέντρα και με 2,000 φιλάθλους να περιμένουν εκτός γηπέδου, φαίνεται πως ήταν πειστικό για τους δέκα ενόρκους.


Στο τέλος της ημέρας, είτε ήταν πράγματι ένοχος είτε αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο» στην υπόθεση, με αμέτρητες οικογένειες να αναζητούν στο πρόσωπο κάποιου τις ευθύνες, σημασία έχει ότι 96 ψυχές – καθώς και εκείνη του φιλάθλου που επειδή δεν μπορούσε να πάει στο παιχνίδι, πούλησε το εισιτήριο σε κολλητό του φίλο που επίσης απεβίωσε στο γήπεδο, καταλήγοντας να αυτοκτονήσει χρόνια αργότερα από ενοχές – δε θα ξαναγυρίσουν στο πλάι των δικών τους ανθρώπων. 

30 χρόνια μετά, η μακροβιότερη, αγγλική, δικαστική υπόθεση κλείνει.

Πηγή: liverpoolfans.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11