search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

28.11.2019 20:28
Αδ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Media

 

«Δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη στη χώρα μας χωρίς ενεργό συμμετοχή και παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα, στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ).

Ο υπουργός πρόσθεσε στην ομιλία του ότι υπάρχουν έργα που μπορεί να γίνονται σε τοπικό επίπεδο και να είναι μικρής εμβέλειας, υπάρχουν έργα που χρειάζονται συνεργασία μεταξύ των δήμων, «υπάρχει, όπως είπε, και μία λογική προσπάθεια να ενώσουν κάποιοι τις δυνάμεις τους για να ανταγωνίζονται εκείνους που συνήθως παίρνουν την μερίδα του λέοντος, το οποίο είναι λογικό σε ένα χώρο. Όπως είναι λογικό και οι υπόλοιποι να μπορούν να εντείνουν τη συνεργασία τους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά προτεραιότητα θα είναι στη διάθεση του δικτύου, η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), «για να κάνουμε γρήγορα τις τεχνικές μελέτες που θα χρειάζονται ώστε να απορροφούμε πόρους για έργα είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ. (www.depan.eu) ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα αριθμεί 40 μέλη οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23