search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:31
MENU CLOSE

Θάνατος 8χρονου: Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις της νεκροψίας

29.11.2019 14:15
Θάνατος 8χρονου: Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις της νεκροψίας - Media
 
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τη διφθερίτιδα, αναφορικά με την περίπτωση του αναπάντεχου θανάτου του 8χρονου αγοριού, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
 
Η υπόθεση με τη διφθερίτιδα, ύστερα από τις αρχικές πληροφορίες για ανεπαρκή εμβολιασμό, έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ / πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το υπουργείο Υγείας, καθώς και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο είναι αρμόδιο για τα δυο ιδρύματα -Μητέρα και ΚΑΑΠ Βούλας- στα οποία είχε φιλοξενηθεί το παιδί, μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.
 
Κατά την έρευνα που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, εντοπίστηκε η ιατρική καρτέλα του παιδιού, από την οποία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, προέκυψε ότι ο 8χρονος είχε κάνει και τις 5 φάσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα, όπως ακριβώς προβλέπει το πρωτόκολλο.
 
Για τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού».
 
Ωστόσο, η σορός του άτυχου αγοριού θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή από αρμόδιο ιατροδικαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα εκδοθεί άμεσα το πόρισμα.
 
Ενα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι το πώς νόσησε το αγόρι -όπως όλα δείχνουν, μέχρις ώρας- από διφθερίτιδα, από τη στιγμή που είχε κάνει όλα τα εμβόλια. Μια πρώτη απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι είναι ότι σε περίπτωση ευπαθών ομάδων -το άτυχο παιδάκι αντιμετώπιζε μια σχετικά ήπια μορφή του συνδρόμου down- τα εμβόλια και το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούν διαφορετικά.
 
Να σημειωθεί ότι από τις επαφές που έκανε ο ΕΟΔΥ με τους γιατρούς του νοσοκομείου και λοιμωξιολόγους προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το κρούσμα διφθερίτιδας, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο και μεμονωμένο περιστατικό».
 
Πληροφορίες: iefimerida.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:31