search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Σκληρό…πόκερ για την την Εθνική Ασφαλιστική: Ποιοι τη διεκδικούν

29.11.2019 15:52
Σκληρό...πόκερ για την  την Εθνική Ασφαλιστική: Ποιοι τη διεκδικούν - Media

 

Με ηχηρές απουσίες αλλά και εκπλήξεις ως προς την ποιότητα συμμετοχής private equity funds ξεκίνησε, πρακτικά, η νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση τουλάχιστον του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr , μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν χθες κυρίως private equity funds, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα, όπως η Lone Star και η CVC Capital. Προσφορά κατέθεσε και η I3CP, εταιρεία ειδικού σκοπού, που χρηματοδοτείται από την LCP.

Στον αντίποδα, εκτός διαδικασίας έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Fairfax. Εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί, ήταν αναμενόμενη από την ασφαλιστική αγορά, καθώς θα ήταν δύσκολο να περάσει η Fairfax τον σκόπελο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαθέτοντας αποκλειστικές συμβάσεις διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων με τις δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ερώτημα αποτελεί η στάση που κράτησε, τελικώς, η Fosun, το επιτελείο της οποίας αμφιταλαντευόταν για το αν θα διεκδικήσουν ή όχι τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, λόγω του γεωπολιτικού ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ.

Η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, από την ποσότητα και την ποιότητα των μη δεσμευτικών προσφορών θα κριθεί αν συνεχισθεί η διαγωνιστική διαδικασία ή ενεργοποιηθεί το plan B της διάθεσης στο επενδυτικό κοινό -υφιστάμενων- μετοχών.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39