22/01/2020 21:49:50

Οι νέοι ρωσικοί «φονιάδες» για την αντιμετώπιση των εχθρικών UAV

Οι νέοι ρωσικοί «φονιάδες» για την αντιμετώπιση των εχθρικών UAV - Media

 

Η Ρωσία εξέλιξε killer drones με ικανότητες παρακολούθησης, αναχαίτισης και εξουδετέρωσης των εχθρικών ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων (UAV) με τη βοήθεια διχτυών, δήλωσε την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, ο Βίκτωρ Κλάντοφ, διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών και Περιφερειακών Πολιτικών της κρατικής εταιρείας Rostec, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Δε διαθέτουμε μόνο συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) αλλά επίσης και ντροουν φονιάδες που παρακολουθούν το ντρόουν εισβολέα, το καταδιώκουν και το αιχμαλωτίζουν με ένα δίχτυ», δήλωσε ο Κλαντοφ, ενώ μιλούσε σχετικά με τις υφιστάμενες ρωσικές συσκευές για την αντιμετώπιση των ανεπάνδρωτων εναερίων οχημάτων.

Στην αεροπορική έκθεση Dubai Airshow 2019 που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Ρωσία παρουσίασε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση των ντρόουνς, πρόσθεσε.

Ο όμιλος Καλάσνικοφ, o οποίος είναι τμήμα της Rostec, κατασκευάζει όπλα για την αντιμετώπιση των UAV εντός ακτίνας 1-1,5 χλμ, ενημέρωσε ο Κλάντοφ.

«Εχουν εύκολο χειρισμό, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στοχεύσεις με το όπλο σε ένα ντρόουν και να πιέσεις την σκανδάλη. Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός καταστέλλει την λειτουργία των ηλεκτρονικών του ντρόουν και είτε θα πέσει κάτω ή θα συνεχίσει να κινείται αλλά εχει χάσει τις επικοινωνίες με το σημείο ελέγχου του, ουσιαστικά το UAV γίνεται τυφλό και άχρηστο», σχολίασε ο αξιωματούχος της Rostec.

Πηγή: tass.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.