search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Πάιατ: Δεν υπάρχει έκτακτη αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα

30.11.2019 10:01
Αμερικανός πρέσβης: Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της σχέσης με την Ελλάδα - Media

 

Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα συνιστά η χθεσινή αναφορά του State Department σύμφωνα με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζέφρι Πάιατ επισημαίνει στο Twitter ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας επιπέδου “1”, δηλαδή στην πιο ασφαλή κατηγορία, ενώ χαρακτηρίζει την προειδοποίηση ασφαλείας που εξέδωσε το State Department για την Ευρώπη και την εορταστική περίοδο ως “τυπική”.

Η αναφορά του State Department

«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη. Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

»Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.  Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21