search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:52
MENU CLOSE

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη μη οπαδική αθλητική εφημερίδα!

30.11.2019 11:35
Οι εφημερίδες της Κυριακής - Media

 

Σαν σήμερα ήταν, 30 Νοεμβρίου όταν κρεμάστηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα η εφημερίδα «Ο Φίλαθλος». Μια καθημερινή αθλητική εφημερίδα που ανήκε στον όμιλο των αδελφών Κουρή, Γιώργου και Μάκη. Το πρώτο φύλλο της κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982 και το τελευταίο στις 3 Οκτωβρίου 2011. Ηταν το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα των αδελφών Κουρή μετά την «Αυριανή», που κυκλοφορούσε από τον Μάρτιο του 1980.

Όταν ο «Φίλαθλος» κρεμάστηκε στα περίπτερα, υπήρχαν μόλις άλλες δυο αθλητικές εφημερίδες, η «Αθλητική Ηχώ» και το «Φως των Σπορ».

Ο «Φίλαθλος» έγραψε τη δική του ιστορία στον αθλητικό Τύπο, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μη οπαδική εφημερίδα. Στην ιστορία έμειναν οι στήλες «Χωρίς παρωπίδες» του Ηλία Μπαζίνα, και «Αποδυτηριάκιας», που συνήθως την έγραφε ο Νίκος Καραγιαννίδης, διευθυντής της εφημερίδας. Όπως έλεγε ο ίδιος, «ο “Φίλαθλος” δημιούργησε αναγνώστες, όχι δημοσιογράφους».

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη μη οπαδική αθλητική εφημερίδα!

Τον Αύγουστο του 2013, έγιναν προσπάθειες να επανακυκλοφορήσει η εφημερίδα, αλλά δεν ευοδώθηκαν…

Για την ιστορία, σύμφωνα με το αρχείο πωλήσεων από το eihea.com.gr, η μέση κυκλοφορία του Ιανουαρίου 1983 των τριών αθλητικών εφημερίδων ήταν στα 17.282 φύλλα η «Ηχώ», στα 24.367 το «Φως» και στα 9.436 φύλλα ο «Φίλαθλος»…

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15