21/02/2020 17:41:31

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη μη οπαδική αθλητική εφημερίδα!

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη μη οπαδική αθλητική εφημερίδα! - Media

 

Σαν σήμερα ήταν, 30 Νοεμβρίου όταν κρεμάστηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα η εφημερίδα «Ο Φίλαθλος». Μια καθημερινή αθλητική εφημερίδα που ανήκε στον όμιλο των αδελφών Κουρή, Γιώργου και Μάκη. Το πρώτο φύλλο της κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982 και το τελευταίο στις 3 Οκτωβρίου 2011. Ηταν το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα των αδελφών Κουρή μετά την «Αυριανή», που κυκλοφορούσε από τον Μάρτιο του 1980.

Όταν ο «Φίλαθλος» κρεμάστηκε στα περίπτερα, υπήρχαν μόλις άλλες δυο αθλητικές εφημερίδες, η «Αθλητική Ηχώ» και το «Φως των Σπορ».

Ο «Φίλαθλος» έγραψε τη δική του ιστορία στον αθλητικό Τύπο, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μη οπαδική εφημερίδα. Στην ιστορία έμειναν οι στήλες «Χωρίς παρωπίδες» του Ηλία Μπαζίνα, και «Αποδυτηριάκιας», που συνήθως την έγραφε ο Νίκος Καραγιαννίδης, διευθυντής της εφημερίδας. Όπως έλεγε ο ίδιος, «ο “Φίλαθλος” δημιούργησε αναγνώστες, όχι δημοσιογράφους».

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη μη οπαδική αθλητική εφημερίδα!

Τον Αύγουστο του 2013, έγιναν προσπάθειες να επανακυκλοφορήσει η εφημερίδα, αλλά δεν ευοδώθηκαν…

Για την ιστορία, σύμφωνα με το αρχείο πωλήσεων από το eihea.com.gr, η μέση κυκλοφορία του Ιανουαρίου 1983 των τριών αθλητικών εφημερίδων ήταν στα 17.282 φύλλα η «Ηχώ», στα 24.367 το «Φως» και στα 9.436 φύλλα ο «Φίλαθλος»…

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.