27/01/2020 08:02:36

Αιχμές Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για ΚΕΑ: Όχι στη μεταγραφολογία

Αιχμές Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για ΚΕΑ: Όχι στη μεταγραφολογία  - Media

 

Αιχμηρή κριτική ασκεί στην ηγεσία η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και τον τρόπο ή τα «υλικά» που χρησιμοποιούνται για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μακροσκελές κείμενο που δημοσιοποίησε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ασκείται κριτική και για επιλογές στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του κόμματος αλλά και για τη διεύρυνση.

Αναφορικά με την τελευταία στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται ότι αυτή εκκινεί από την επιθυμία για επιστροφή στην εξουσία με αποτέλεσμα «μια βίαιη και από τα πάνω προσπάθεια συγκόλλησης ομάδων και προσωπικοτήτων με διαμετρικά αντίθετες πορείες και διαφορετικές στοχεύσεις».

Υπογραμμίζεται ότι «η ταμπέλα της προόδου αν δεν οριστεί και δεν λάβει συγκεκριμένες αιχμές» θα μείνει ως «εκείνος ο ενοποιητικός παράγοντας ενός κενού περιεχομένου συμβιβασμού, αντιπαραθετικών πολιτικών σχεδίων, διαφορετικών αξιών και αλληλοσυγκρουόμενων ομάδων. Κοινώς, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αδυνατεί να αγγίξει την νεολαία και τη πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Για εμάς ο πολιτικός διάλογος δεν είναι παζάρι των ειδικών και πεφωτισμένων, αλλά μια αμφίδρομη διαδικασία βάσης και ηγεσίας. Για την Αριστερά, η πολιτική των συμμαχιών δεν είναι μια απλή διαδικασία μεταγραφολογίας προσωπικοτήτων για να περιορίζεται σε εντολές, με τελεσίγραφα, εκβιασμούς και συμφωνίες» αναφέρει το κείμενο.

Την ίδια ώρα Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και καμία στο όνομα προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών να διαβάλουν την δημοκρατική λειτουργία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και το καταστατικό της».

Το κείμενο κλείνει με τρία αιτήματα της νεολαίας:

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούμε:

Τον απόλυτο σεβασμό του κόμματος στις καταστατικές αποφάσεις του Συνεδρίου του 2016. Μόνη υπεύθυνη για την διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Την διεξαγωγή προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικό τρόπο και σύμφωνα με τις συνεδριακές αποφάσεις που μας δεσμεύουν.

Να καταστεί σαφής από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος αυτού του νέου οργάνου το επόμενο διάστημα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.