search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:13
MENU CLOSE

Πρόκληση Ερντογάν στα εγκαίνια του TANAP – Αποχώρησε o Έλληνας υφυπουργός περιβάλλοντος

30.11.2019 15:45
Προκλητική δήλωση Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Κενές απειλές και εκβιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο» - Media

 

Ανυποχώρητος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε νέο μήνυμα στην Αθήνα.

«Άρχισαν τώρα να απειλούν τη Λιβύη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε πως «για τη συμφωνία με τη Λιβύη πως όταν περάσει από την τουρκική εθνοσυνέλευση θα εφαρμοστούν και τα άλλα σκέλη της».

«Η συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη», υποστήριξε.
 
Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου κάποιοι αντί για δίκαιο διαμοιρασμό προσπαθούν να υποδαυλίσουν την ένταση. «Ενώ υπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού, χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα και πολιτικούς εκβιασμούς. Όμως κανένας και καμιά χώρα δεν είναι υπεράνω νόμου. Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό ότι με τετελεσμένα δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Με τη λογική “το έκανα και τελείωσε” δεν μπορεί κανείς να φτάσει πουθενά. Δείχνοντας τα δόντια, καμιά χώρα  δεν μπορεί να κάνει την άλλη να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Μάλιστα η Τουρκία σε ένα τέτοιο ξεπεσμό δεν θα υποκύψει. Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει την παραβίαση ούτε του δικού της δικαίου, ούτε και των συμφερόντων των Τ/κ», ανέφερε.

Δήλωσε περαιτέρω ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. «Αυτή τη στιγμή τα δύο γεωτρύπανά μας τελευταίας τεχνολογίας, Φατίχ και Γιαβούζ, συνεχίζουν τις εργασίες τους», είπε, προσθέτοντας ότι για την ασφάλεια των πλοίων και του προσωπικού τους φροντίζουν οι ναυτικές ένοπλες δυνάμεις τους. 
 
«Πιστεύω ότι οι δραστηριότητες των πλοίων μας σύντομα θα καρποφορήσουν», ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι «τώρα κάναμε συμφωνία με τη Λιβύη και άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη». Πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία έγινε, και θα εφαρμοστούν και τα άλλα της σκέλη. Ανέφερε ακόμη πως όταν περάσει η συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση, θα μπουν σε εφαρμογή και τα άλλα σκέλη της.

«Η συμφωνία που έχουμε κάνει με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη», ανέφερε.
 
«Από τις γεωτρήσεις μας θα προκύψει ευημερία και όχι σύγκρουση και αίμα», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι κάνει ειλικρινή έκκληση προς σε όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ελάτε να μετατρέψουμε την ενέργεια σε επίπεδο συνεργασίας αντί σε μέσο σύγκρουσης. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της διπλωματίας ας μην μπλεχτούμε σε δρόμους που θα οδηγήσουν την περιοχή να πληρώσει νέα τιμήματα», ανέφερε.

Aποχώρησε ο Έλληνας υφυπουργός

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ στα Ύψαλα η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:12