search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:35
MENU CLOSE

Σακοράφα από 13ο συνέδριο ΝΔ: Εγγύηση για τη δημοκρατία η δυνατότητα του πολίτη να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία

30.11.2019 15:54
Σακοράφα από 13ο συνέδριο ΝΔ: Εγγύηση για τη δημοκρατία η δυνατότητα του πολίτη να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία - Media

 

«Στο ΜΕΡΑ 25 πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας του πολίτη να ελέγχει άμεσα και αποφασιστικά την εκάστοτε εξουσία ώστε αφενός να νιώθει και να είναι ρυθμιστής της ζωής του και αφετέρου να αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και να την αναλαμβάνει» τόνισε η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το ΜεΡΑ25 στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Οπως είπε, αυτή την αντίληψη υπηρετούν μέχρι σήμερα οι προτάσεις του ΜεΡΑ25, στο νομοθετικό έργο της Βουλής, και με τελευταίο και κορυφαίο παράδειγμα τις προτάσεις του στη συνταγματική αναθεώρηση.

«Αυτή την αντίληψη υπηρετεί ειδικότερα η πρότασή μας για τα διαβουλευτικά συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών, ένας πρωτοποριακός θεσμός που πιστεύουμε ότι δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να είναι διαρκώς πρωταγωνιστής και όχι απλά άπαξ αναθέτων. Και αυτό στη σημερινή ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη συγκυρία είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής. Η ασφάλεια είναι όντως ιερό δικαίωμα του πολίτη. Ως δικαίωμα όμως δεν επιβάλλεται αλλά παρέχεται» σημείωσε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας πως «η παγκόσμια κρίση ανέδειξε ότι όσα θεωρούσαμε επιμέρους ανεξάρτητα προβλήματα του συστήματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και επηρεάζουν απόλυτα το ένα το άλλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34