search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Αμερικανική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη

30.11.2019 16:27
Αμερικανική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη - Media

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που επισημοποίησαν στις αρχές Νοεμβρίου την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, θα εκπροσωπηθούν από αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην COP25 που ξεκινά τη Δευτέρα στη Μαδρίτη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή –όπως η COP25– προκειμένου να διασφαλίσουν δίκαιους κανόνες παιχνιδιού για τα αμερικανικά συμφέροντα», ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επικεφαλής του γραφείου για τους Ωκεανούς και τις διεθνές επιστημονικές και περιβαλλοντικές υποθέσεις, Μάρσια Μπέρνικατ, «θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών» που θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Άλλοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της αμερικανικής Υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Γεωργίας, της αμερικανικής υπηρεσίας NOAA (Εθνική Αρχή για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα) και της Υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη, θα τη συνοδεύσουν.

Η Ουάσινγκτον επισημοποίησε στις 4 Νοεμβρίου την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα εκ μέρους της Κίνας και της Γαλλίας.

Αυτό το σημαντικό στάδιο, που δεν μπορεί να επέλθει νωρίτερα λόγω μιας πρόβλεψης που έχει περιληφθεί στο κείμενο της συμφωνίας, προκαλεί αντίστροφη μέτρηση ενός έτους προτού η Ουάσινγκτον μπορέσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία.

Η αναχώρηση δεν θα πραγματοποιηθεί ως εκ τούτου πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2020, την επομένη των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει ότι θα κερδίσει δεύτερη θητεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε από το 2017 την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, εκτιμώντας ότι είναι επιζήμια για την αμερικανική οικονομία, και πολλαπλασίασε από τότε τα μέτρα για την ελάφρυνση των κανόνων στον τομέα των περιβαλλοντικών προτύπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53