search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04
MENU CLOSE

Τζ. Κόρμπιν: Οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία δεν θα πρέπει απαραίτητα να εκτίουν όλη τους την ποινή

01.12.2019 10:48
Τζ. Κόρμπιν: Οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία δεν θα πρέπει απαραίτητα να εκτίουν όλη τους την ποινή - Media

 

Αυτοί που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία δεν θα πρέπει απαραίτητα να εκτίουν όλη την ποινή φυλάκισης που τους έχει επιβληθεί, καθώς αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις, δήλωσε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Sky News σήμερα, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική, όπως χαρακτηρίστηκε από τις αρχές, επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις, προτού ο δράστης, ο οποίος είχε τεθεί υπό έλεγχο από περαστικούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και πρώην κρατούμενοι, πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

“Δεν θα πρέπει απαραίτητα” να εκτίουν όλη τους την ποινή, δήλωσε, σημειώνοντας ότι “εξαρτάται από τις συνθήκες, εξαρτάται από την καταδίκη, αλλά κυρίως εξαρτάται από το τι έχουν κάνει στην φυλακή”.

O Κόρμπιν, που είναι γνωστός για τις φιλειρηνικές απόψεις του, υπογράμμισε παράλληλα ότι η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή από το να σκοτώσει τον δράστη.

“Πιστεύω ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση κατά την οποία υπήρχε μια αξιόπιστη απειλή με κάποιον ζωσμένο με εκρηκτικά και είναι μια φρικτή κατάσταση για όποιον αστυνομικό, όποιον δημόσιο λειτουργό βρεθεί σε αυτή”, σημείωσε επίσης ο Κόρμπιν.

Ο 28χρονος δράστης της επίθεσης Ουσμάν Καν, ο οποίος φορούσε ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, ήταν πρώην κρατούμενος για τρομοκρατία, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η επίθεση αυτή έφερε το θέμα της ασφάλειας και της τήρησης του νόμου και της τάξης στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας στη Βρετανία καθώς σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις που έκανε στο ίδιο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σημείωσε ότι μια κυβέρνηση Συντηρητικών θα ενισχύσει τα μέτρα για τις καταδίκες και θα δώσει τέλος στην πρακτική βάσει της οποίας άνθρωποι που έχουν διαπράξει σοβαρότατα αδικήματα μπορούν αυτομάτως να αποφυλακιστούν πρόωρα.

“Έχουμε πει ότι θα περιμέναμε για τα σοβαρά τρομοκρατικά αδικήματα (να επιβάλεται) καταδίκη σε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 14 ετών”, δήλωσε ο Ράαμπ στο Sky News.

“Δεν πιστεύουμε ότι είναι η περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει όλοι απαραιτήτως να αφεθούν ελεύθεροι, πιστεύουμε ότι για ορισμένες παραβάσεις (οι καταδικασθέντες) θα πρέπει να φυλακίζονται ισοβίως και πιστεύουμε επίσης ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία θα πρέπει να εκτίουν όλη τους την ποινή”, κατέληξε ο Ράαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04