search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

01.12.2019 15:51
ΙΟΒΕ: Οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης οι Έλληνες καταναλωτές - Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος  - Media

 

Κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη:

  1. τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, 
  2. τις πολύτεκνες οικογένειες, 
  3. τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

«Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία» είπε χαρακτηριστικά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας.

Το Σάββατο, άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. «Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτωντας ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020 και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:51