search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:29
MENU CLOSE

Στη Μαδρίτη ο Κ. Μητσοτάκης για την διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

02.12.2019 06:20
Στη Μαδρίτη ο Κ. Μητσοτάκης για την διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή - Media

 

Στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα για το κλίμα, αναμένεται να σταθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα γίνει σήμερα στις 11.30 ώρα Ελλάδας, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας, έως το 2028, και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020.

Νωρίτερα, στις 10.00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.

Ο πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26