search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Θα διεθνοποιήσουμε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

02.12.2019 06:57
Γεραπετρίτης: Αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός για όσες ομάδες συνεχίζουν στο καθεστώς πολυϊδιοκτησίας (ηχητικό) - Media

 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσεις τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, η Κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία εστιάζεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και θα θέσει το ζήτημα  και στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η ανάπτυξη διμερών σχέσεων, όπως αυτές με την Αίγυπτο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί. Το τρίτο επίπεδο είναι η συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι γιατί σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, η Τουρκία συνηθίζει να χρησιμοποιεί διεθνή ζητήματα για να εξυπηρετήσει τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις. Αυτό έκανε με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αυτό κάνει και τώρα με τον άτυπο πόλεμο ανάμεσα στα αραβικά κράτη και την κυβέρνηση της Λιβύης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:44