search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Β. Σταμάτη: “Με μένα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή”

17.05.2012 14:28
Β. Σταμάτη: "Με μένα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή" - Media

Επιστολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου απηύθυνε η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά την αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα για την αποφυλάκισή της.

Επιστολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου απηύθυνε η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά την αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα για την αποφυλάκισή της.

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υψηλή Σας θέση δεν επιτρέπει σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σας, ζητώ να διαθέσετε μόλις 4 λεπτά για την ανάγνωση της παρούσης», καθώς εκτιμά πως: «αξίζει τον κόπο».

Η Β. Σταμάτη, αφού περιγράφει την κατάστασή της, τονίζει πως βρίσκεται στη φυλακή επειδή «ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο», ενώ εξηγεί ότι βρέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ λόγω της «σημαντικής διαφοράς ηλικίας» με τον άνδρα της και το γεγονός ότι μέχρι τότε ήταν ανώνυμη.

«Τα ΜΜΕ μου είχαν φορτώσει τα δεινά της χώρας, πολίτες με προπηλάκιζαν», ενώ χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά προκατειλημμμένο τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου εκλήθη να απολογηθεί.

Παράλληλα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υπογραμμίζει πως στην περίπτωση της η Δικαιοσύνη «δεν υπήρξε τυφλή», δεν έγινε δίκαιη εφορμογή του νόμου και δεν είχε δίκαιη προδικασία, ενώ επικαλείται σχετικά τη γνώμη ειδικών.

Τέλος, μιλά για την αγωνία του παιδιού της, το οποίο «ζει την πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία του χωρίς πατέρα και χωρίς μητέρα», ενώ προσθέτει πως η ίδια έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης και δικαιολογεί την επιστολή της ως «κραυγή προς τη Δικαιοσύνη».

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Απέρριψε ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, καθώς τη θεωρεί ύποπτη φυγής, ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η βαρύτητα του αδικήματος.

Αναλυτικότερα, στο σκεπτικό της πρότασης αναφέρεται ότι πιθανόν να έχει πρόθεση να συγκαλύψει νέες αξιόποινες πράξεις, ενώ ερευνάται η εμπλοκή της και σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Για το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη ότι έχει ανήλικο παιδί κι ότι η ίδια καθώς και ο σύζυγός της είναι στη φυλακή, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι κι άλλα ανδρόγυνα είναι στη φυλακή άρα δεν υφίσταται ο λόγος που επικαλείται.

Την οριστική απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29