30/09/2020 19:22:48

Χαλκιδική: Στον Δήμο που προμηθεύει έλατα όλη την Ελλάδα στολίζουν... σίδερα (Photos)

Χαλκιδική: Στον Δήμο που προμηθεύει έλατα όλη την Ελλάδα στολίζουν... σίδερα (Photos) - Media

 

Κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου ένα ολόκληρο χωριό ασχολείται με την πώληση ελάτων, προκειμένου να φέρει τη χαρά και τη παράδοση στα σπίτια των Ελλήνων. Πρόκειται για τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, κοινότητα του Δήμου Πολυγύρου. Ένα χωριό που καλλιεργεί το 70% των φυσικών ελάτων, σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. 

Όλοι στην Ελλάδα μιλάνε για τα έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, δεκάδες ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος. Φαίνεται όμως πώς παρά την σημαντική αυτή προσφορά ο Δήμος Πολυγύρου έχει διαφορετική άποψη. Και αυτό γιατί, τα τελευταία χρόνια προτιμά να στολίζει μία σιδεροκατασκευή παρά ένα έλατο το οποίο καλλιεργήθηκε στον τόπο. Παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Κοινότητας του Ταξιάρχη για δωρεά ελάτου στο δήμο, προτιμήθηκε να στολιστεί ένας μεταλλικός σκελετός, στην πλατεία του χωριού. 

Ο φετινός στολισμός

Τα δέντρα του Ταξιάρχη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του δήμου δεν είναι ο «σιδερένιος» στολισμός αλλά το γεγονός ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από περίπου ένα μήνα αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η γιορτή του ελάτου στον Ταξιάρχη. Στην περιοχή άναψε και το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας στις 7 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε από μεγάλη μερίδα ηλεκτρονικών μέσων. 

Σημειωτέον, η Θεσσαλονίκη στόλισε δέντρο από τον Ταξιάρχη. Όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο Δήμος Πολυγύρου, πρωτεύουσα της Χαλκιδικής διάλεξε την σιδεροκατασκευή. Το θέμα του στολισμού του Δήμου Πολυγύρου, είχε απασχολήσει στο παρελθόν και χιουμοριστικές σελίδες, ενώ πέρσι υπήρξαν αντιδράσεις καθώς στη μέση του δέντρου υπήρξε ένας σταυρός, ο οποίος αποσύρθηκε αργότερα. 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και ΑΘλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ανήρτησε φωτογραφία με το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, ύψους 17 μέτρων. 

Ο στολισμός στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.