25/11/2020 15:33:57

Ξέρεις γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με τον καθένα;

Ξέρεις γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με τον καθένα;  - Media

 

Σε όλους έχει συμβεί να μοιραστούμε τα ακουστικά με την καλύτερή μας φίλη για να ακούσουμε ένα τραγούδι ή να τα δανειστούμε από ένα συνάδελφο στη δουλειά για να ολοκληρώσουμε μια εργασία. Είναι κάτι που μοιάζει φαινομενικά αθώο, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Το κερί που δημιουργείται στο εσωτερικό των αυτιών μας είναι ένας φυσικός τρόπος για να προστατέψουμε τα αυτιά μας αλλά και να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις. Τα βακτήρια που υπάρχουν στην κυψελίδα (το γνωστό κερί δηλαδή) είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Εισάγοντας όμως τα ακουστικά στα αυτιά μας, βοηθάμε τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σε αυτά να εισχωρήσουν στο σκοτεινό και υγρό περιβάλλον του εσωτερικού των αυτιών μας. Αν αυτά τα μικρόβια πολλαπλασιαστούν, αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε μολύνσεις. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ένα ξένο ζευγάρι και υπολογίστε και ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες όπως χρήματα, τραπέζια αλλά και το πάτωμα.

Βέβαια, εκτός από το να μη μοιράζεστε τα ακουστικά σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μην εκθέτετε τα αυτιά σας σε κίνδυνο: Προμηθευτείτε θήκες φύλαξης, καθαρίστε τα τακτικά με πανί εμποτισμένο σε αλκοόλ και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και καθαρά πάντα!!!

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.