search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:19
MENU CLOSE

Ξέρεις γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με τον καθένα;

02.12.2019 12:55
Ξέρεις γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με τον καθένα;  - Media

 

Σε όλους έχει συμβεί να μοιραστούμε τα ακουστικά με την καλύτερή μας φίλη για να ακούσουμε ένα τραγούδι ή να τα δανειστούμε από ένα συνάδελφο στη δουλειά για να ολοκληρώσουμε μια εργασία. Είναι κάτι που μοιάζει φαινομενικά αθώο, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Το κερί που δημιουργείται στο εσωτερικό των αυτιών μας είναι ένας φυσικός τρόπος για να προστατέψουμε τα αυτιά μας αλλά και να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις. Τα βακτήρια που υπάρχουν στην κυψελίδα (το γνωστό κερί δηλαδή) είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Εισάγοντας όμως τα ακουστικά στα αυτιά μας, βοηθάμε τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σε αυτά να εισχωρήσουν στο σκοτεινό και υγρό περιβάλλον του εσωτερικού των αυτιών μας. Αν αυτά τα μικρόβια πολλαπλασιαστούν, αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε μολύνσεις. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ένα ξένο ζευγάρι και υπολογίστε και ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες όπως χρήματα, τραπέζια αλλά και το πάτωμα.

Βέβαια, εκτός από το να μη μοιράζεστε τα ακουστικά σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μην εκθέτετε τα αυτιά σας σε κίνδυνο: Προμηθευτείτε θήκες φύλαξης, καθαρίστε τα τακτικά με πανί εμποτισμένο σε αλκοόλ και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και καθαρά πάντα!!!

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12