search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Κερατέα Σύγκρουση για τη χωματερή…

19.02.2010 15:00
Κερατέα Σύγκρουση για τη χωματερή…  - Media

Ένας αρχαιολογικός χώρος απειλείται να γίνει χωματερή… Τα ΜΑΤ ετοιμάζονται να προτάξουν τα στήθη τους και τα ρόπαλά τους – με κυβερνητική εντολή – προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό… εθνικό.

Ένας αρχαιολογικός χώρος απειλείται να γίνει χωματερή… Τα ΜΑΤ ετοιμάζονται να προτάξουν τα στήθη τους και τα ρόπαλά τους – με κυβερνητική εντολή – προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό… εθνικό.

Οι συγκρούσεις με τους κατοίκους της Κερατέας θα είναι σκληρές και η κυβέρνηση μέσα στο γενικότερο χάος αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο.

Όμως το υπουργείο Πολιτισμού στην προ- κειμένη περίπτωση έχει τεράστια ευθύνη για το τι θα συμβεί στην περιοχή αυτή, αφού για μια ακόμη φορά με σκανδαλώδη τρόπο το θέμα δεν πηγαίνει στο ΚΑΣ για να συζητηθεί.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι και πρόεδρος του ΚΑΣ, Λίνα Μενδώνη οφείλει, σύμφωνα με τον νόμο, να θέσει το μείζον θέμα της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας άμεσα και πριν «χυθεί αίμα» στο ΚΑΣ.

Δεν θα πρέπει να ζηλέψει τη δόξα του «προκατόχου» της γραμματέα Θ. Δραβίλλα (της κυβέρνησης Ν.Δ. επί υπουργού Αντώνη Σαμαρά), που με παράνομες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις έβγαλε το θέμα από την ημερή- σια διάταξη για να μην γνωμοδοτήσει το ΚΑΣ.

Η ευθύνη της κυρίας Μενδώνη και του υπουργείου Πολιτισμού είναι μεγάλη…

Ήδη στην περιοχή της Κερατέας υπάρχει μεγάλη αναστάτωση.

Πώς οι άνθρωποι της περιοχής να πειστούν ότι δεν υπάρχει δάκτυλος των εργολάβων στο θέμα αυτό;

Ποιοι είναι εκείνοι που πιέζουν και δείχνουν τέτοια βιασύνη όταν εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή του Δήμου Κερατέας και υπάρχει σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα;

Γιατί διακινδυνεύει η κυρία Μενδώνη και την προσωπική της ιστορία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:44