search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Νεολαία ΣΥΝ: “Η ομάδα ΔΕΛΤΑ μπήκε στην ΑΣΟΕΕ και έδειρε φοιτητές”

17.05.2012 15:38
Νεολαία ΣΥΝ: "Η ομάδα ΔΕΛΤΑ μπήκε στην ΑΣΟΕΕ και έδειρε φοιτητές" - Media

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Νεολαία Συνασπισμού με την οποία αποκάλυψε επίθεση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, χθες Τετάρτη.

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Νεολαία Συνασπισμού με την οποία αποκάλυψε επίθεση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Δεκάδες μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, την Πέμπτη τα ξημερώματα, ξυλοκοπώντας φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο κατά τα διάρκεια της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών. Την ίδια στιγμή δεκάδες ασφαλίτες είχαν περικυκλώσει τον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Οι πρακτικές αυτές μόνο σε παρακρατικούς μηχανισμούς παραπέμπουν, καθοδηγούμενους από την ακροδεξιά, οι οποίες έχουν και συγκεκριμένο στόχο.

Μετά τη Μεταπολίτευση το 1974, είναι η πρώτη φορά όπου η αστυνομία επιχειρεί να εισβάλλει σε πανεπιστημιακό χώρο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής φοιτητικών εκλογών. Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι δημοκρατικές και οι συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες χιλιάδων. Ως Νεολαία Συνασπισμού καλούμε το φοιτητικό κίνημα να προστατέψει τη δημοκρατία και τα κεκτημένα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις από κοινού οργανωμένες επιθέσεις αστυνομίας και παρακράτους»

Ανακοίνωση από τον Πρύτανη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) Κ. Γάτσιος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία για «ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών» σε βάρος φοιτητών εντός του πανεπιστημιακού χώρου τις πρωινές ώρες.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία, τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής: «Την Τετάρτη, 16/5/2012, διεξήχθησαν στο πανεπιστήμιό μας οι φοιτητικές εκλογές, σε απόλυτα ήρεμο κλίμα. Τη νύχτα προς την Πέμπτη, 17/5/2012 (περίπου 1:00 πμ), ομάδα αστυνομικών εισέβαλε, χωρίς προφανή λόγο, στο προαύλιο και στο κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), εν αγνοία των αρχών του ΟΠΑ, όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παρισταμένων φοιτητών αλλά και του διοικητικού υπαλλήλου βάρδιας, οι αστυνομικοί αυτοί συμπεριφέρθηκαν βίαια και εκφοβιστικά στο πλήθος των φοιτητών που παρίσταντο για την καταμέτρηση των ψήφων.

Η πρυτανεία του ΟΠΑ καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός. Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους της αστυνομίας δεν υπηρετούν την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, δημιουργούν αναίτιες εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο του πανεπιστήμιου και όλα αυτά, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία που, κατ’ εξοχήν αυτή την περίοδο που διανύουμε, έχει ανάγκη από ψυχραιμία και ομόνοια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:36