search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:21
MENU CLOSE

«Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Κίνδυνος να ξεμείνουν από… τηγανητές πατάτες

02.12.2019 17:23
Τηγανητά: Οι κίνδυνοι για την καρδιά - Media
 
H παγωνιά που σάρωσε τις ΗΠΑ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά και την καλλιέργεια πατάτας, με αποτέλεσμα να απειλείται η διαθεσιμότητά τους.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, η παραγωγή πατάτας το 2019 μειώθηκε 6% συγκριτικά με πέρυσι, που ισοδυναμεί σε 422 εκατ. τόνους.
 
«Οι προμήθειες δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση», δηλώνει ο Τρέιβις Μπλέικερ, ο διευθυντής επικοινωνίας στην Επιτροπή Πατάτας της Πολιτείας Αϊντάχο των ΗΠΑ.
 
Η έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι οι λιανοπωλητές στρέφονται στους ξένους παραγωγούς για να αντισταθμίσουν την απώλεια.
 
Οι παγετώνες φαίνεται πως κάνουν ζημιά στις καλλιέργειες. Για παράδειγμα, οι παραγωγοί της Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι το έδαφος παθαίνει ζημιές εξαιτίας της ψύξης του κατά την περίοδο της συγκομιδής.
 
Οι καλλιεργητές πατάτας του Καναδά ανέφεραν στο Bloomberg ότι περίπου το 18% της συγκομιδής και της δικής τους πατάτας έπρεπε να εγκαταλειφθεί φέτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:21