search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Αρνείται να παραστεί ενώπιον της επιτροπής ο Τραμπ

03.12.2019 06:28
Αρνείται να παραστεί ενώπιον της επιτροπής ο Τραμπ - Media

 

Την άρνηση του προέδρου Τραμπ να συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής του Κογκρέσου με θέμα την καθαίρεσή του ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι άδικη. Ο Αμερικανός πρόεδρος εκδήλωσε την πρόθεσή του να μην παραστεί ενώπιον της επιτροπής, καθώς οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να μετατοπίσουν την έμφαση των εργασιών της από τα διαδικαστικά θέματα στη στοιχειοθέτηση κατηγοριών εναντίον του προέδρου, για τις επαφές του με την ουκρανική κυβέρνηση, με στόχο την εξασφάλιση πληροφοριών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, στην Ουκρανία.

«Δεν είναι δυνατόν να προσέλθουμε στις εργασίες επιτροπής χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι μάρτυρες και εάν ο πρόεδρος θα αντιμετωπισθεί δίκαια», ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Πατ Τσιπολόνε.

Στο μεταξύ, οξεία κριτική στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων άσκησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για την επιμονή τους να διεξαγάγουν αυτή την εβδομάδα τη διαδικασία των καταθέσεων για την καθαίρεση του προέδρου Τραμπ, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύει στο Λονδίνο για την επετειακή σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Υπάρχει μακρά παράδοση υποστήριξης του προέδρου, όταν αυτός ταξιδεύει σε διπλωματική αποστολή στο εξωτερικό. Αντί να στηρίξουν τον πρόεδρο, οι Δημοκρατικοί επιλέγουν να συνεχίσουν το έργο της επιτροπής τους, αποσπώντας την προσοχή του προέδρου από τη σημαντική αποστολή του στη Βρετανία», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην εκπομπή Fox & Friends.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28