search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

«Άρωμα» τρομοκρατίας βλέπει η ΕΛΑΣ στις δύο ληστείες της Μεσσηνίας

03.12.2019 08:21
«Άρωμα» τρομοκρατίας βλέπει η ΕΛΑΣ στις δύο ληστείες της Μεσσηνίας - Media

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εστιάσει την προσοχή τους στους τρεις ληστές της Πειραιώς στη Χώρα Μεσσηνίας, καθώς βλέπουν ποινικούς αλλά με τρομοκρατική τακτική. 

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναγνωρίζουν πως οι δράστες είχαν προπαρασκευάσει τη ληστεία και γνώριζαν λεπτομέρειες του υποκαταστήματος, ενώ δεν τους ενδιάφερε ο χρόνος παραμονής τους. Εισέβαλαν με βαρύ οπλισμό, (πολεμικά καλάσνικοφ), ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, πήραν όμηρο έναν υπάλληλο και κατέβηκαν μαζί του στο κεντρικό χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο. Εκεί, περίμεναν με ψυχραιμία να τελειώσει η χρονοκαθυστέρηση περίπου 15 λεπτά και άρπαξαν το ποσό των 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, απελευθέρωσαν τον όμηρο και διέφυγαν προς την περιοχή της Πύλου με ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Hundai χρώματος ασημί, πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους δράστες ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Θουρίας, την περασμένη Τρίτη, όπου με εξίσου βαρύ οπλισμό άρπαξαν 115.000 ευρώ. Τότε, είχε βρεθεί καμένο σε έναν παράδρομο προς τη Μικρομάνη το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, δεν φορούσαν περούκες ή μάσκες σιλικόνης. Ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αν και δεν φαίνεται να πρόκειται για δράστες του αντικειμένου της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις έρευνες.

Πηγές: eleftheriaonline.gr, messinialive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40