15/01/2021 18:53:07

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει στην Προανακριτική Επιτροπή ο Μανιαδάκης

Προκαταρκτική Εξέταση: Τι κατέθεσε ο μάρτυρας Νίκος Μανίας - Τι υποστηρίζει η Τουλουπάκη - Media

 

Στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis αναμένεται να καταθέσει το απόγευμα, στις 18:00, ο Νίκος Μανιαδάκης που είχε υπάρξει προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Στο παρελθόν ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας έχει κάνει λόγο για απειλές και πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης έχει αναφέρει ότι μίλησε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τις πιέσεις που δεχόταν και κατήγγειλε ότι παρακολουθούταν διαρκώς και ότι φοβόταν για τη ζωή της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές αλλά και άλλα «κυκλώματα», μέσω δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση τόσο του κ. Μανιαδάκη όσο και άλλων ανώνυμων μαρτύρων βασίζεται η εξέταση των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία ερευνήθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα για τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα έχει μπει στο αρχείο.

Ο κ. Μανιαδάκης έχει κατονομάσει την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ότι σε συνεργασία με προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του άσκησε πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσεις εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων.

Από το καθεστώς προστασίας, εξάλλου, αποπέμφθηκε καθώς δεν «ενέδωσε στις πιέσεις».

Σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίες οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.