15/01/2021 20:05:59

Διαγωνισμός από το ΣΥΔΕΣΥΣ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Διαγωνισμός από το ΣΥΔΕΣΥΣ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων - Media

 

Το «ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.» συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 16-24 Νοεμβρίου 2019, μέσω διαγωνισμού στα social media για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εναλλακτική διαχείριση, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης «Ε.Ο.ΑΝ.».

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αποτελούνταν από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ, με ερωτήσεις σε θέματα σχετικά με την ορθή ανακύκλωση συσσωρευτών μολύβδου-οξέως. Οι απαντήσεις δόθηκαν από το κοινό είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων στο προφίλ του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., είτε απαντώντας στις συγκεκριμένες αναρτήσεις. Στο τέλος τους διαγωνισμού που διήρκησε όσο και η εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, ανακηρύχθηκαν μετά από κλήρωση 25 νικητές που κέρδισαν την αντικατάσταση της μπαταρίας τους με μία καινούρια.

Στόχος του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. μέσω της συμμετοχής του στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ήταν η προβολή της αναγκαιότητας ορθής διαχείρισης των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου στην αύξηση των ποσοτήτων συλλογής και μείωσης των αποβλήτων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια για την προώθηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την αειφόρο διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Κινητοποιεί ένα ευρύ φάσμα κοινού (δημόσιες αρχές, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και απλούς πολίτες) να εμπλακούν μέσω δράσεων, με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου»

Τέλος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, το ΣΥΔΕΣΥΣ συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στη διήμερη «ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» 23 & 24 Νοεμβρίου 2019 στη Βίλα Καζούλη, με ενημερωτικές δράσεις. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, το ΣΥΔΕΣΥΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια για τα παιδιά με τίτλο «Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο!»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.