search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:35
MENU CLOSE

Η «Χρυσή Ορδή» αποκαθήλωσε τον «Γκρίζο Λύκο» – Αυτό είναι το νέο όπλο των ΗΠΑ (Photos)

03.12.2019 15:25
Η «Χρυσή Ορδή» αποκαθήλωσε τον «Γκρίζο Λύκο» – Αυτό είναι το νέο όπλο των ΗΠΑ (Photos) - Media
 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) εγκαταλείπει μια και καλή τους «Γκρίζους Λύκους», ένα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων cruise, και στρέφει την χρηματοδότηση της προς τη «Χρυσή Ορδή».
 
Ο γενικός γραμματέας Anthony Genatempo, υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο συνέδριο του «Κέντρου Διαχείρισης Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας» ότι «οι παγκόσμιες στρατιωτικές απαιτήσεις καλούν για νέα φουτουριστικά όπλα πολλαπλών χρήσεων και όχι ένα νέο πύραυλο cruise! To Χρυσό Σμήνος (ή Χρυσή Ορδή, όπως ονομαζόταν το στράτευμα των Μογγόλων) είναι ένα μοντέρνο όπλο, σχεδιασμένο για τις σύγχρονες απαιτήσεις του πολέμου, το οποίο θα λειτουργεί όπως οι βόμβες μικρής διαμέτρου I και II».
Το «Χρυσό Σμήνος» θα είναι ένα σύστημα εκτόξευσης τριών πυραύλων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τις τρεις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας: ακρίβεια, τεχνητή νοημοσύνη και δικτύωση επικοινωνιών. Οι πύραυλοι θα καθοδηγούνται με ακρίβεια, και ενωμένοι με εσωτερικές επικοινωνιακές συνδέσεις θα αλληλεπιδρούν στον αέρα επαναπροσδιορίζοντας κάθε κατάσταση μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
 
Στα πρότυπα των JASSM
«Φανταστείτε έναν πύραυλο JASSM σε στεροειδή». Το πρότζεκτ των Golden Hordes βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία που είχαν οι πύραυλοι JASSM.
 
Η ζήτηση για νέα πυραυλικά συστήματα – ιδιαίτερα του τύπου εδάφους – αέρος ή Joint-to-Surface Standoff (JASSM) – είναι τόσο υψηλή που ώθησε τον κατασκευαστή Lockheed Martin να επεκτείνει τον Μάιο το εργοστάσιο παραγωγής τους στην Αλαμπάμα. Η Lockheed εργάζεται επίσης για την αναβάθμιση και την περαιτέρω βελτίωση του πυραύλου.
«Οι πύραυλοι JASSM θα σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη, να είστε βέβαιοι», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Lockheed, Ken Possenriede.
 
Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τα έγγραφα απόκτησης δείχνουν ότι το Πεντάγωνο σκοπεύει να αυξήσει την αγορά JASSM από 4.900 τεμάχια σε 7.200. Η αύξηση αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο αίτημα προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το 2020, το οποίο απεστάλη στο Κογκρέσο τον Μάρτιο και αναφέρθηκε και πάλι σε ετήσια αξιολόγηση των προγραμμάτων όπλων που στάλθηκαν στους νομοθέτες την περασμένη εβδομάδα.
 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερους από 1.500 πυραύλους κατά την επόμενη πενταετία και παραπάνω από 2.000 τα επόμενα χρόνια από την πρώτη αγορά, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά έγγραφα.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:35