search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου θα κλητευθεί να καταθέσει για το κύκλωμα πορνείας από τον Επσταϊν

04.12.2019 07:41
Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου θα κλητευθεί να καταθέσει για το κύκλωμα πορνείας από τον Επσταϊν - Media

 

Πέντε γυναίκες που κακοποιήθηκαν από τον αυτόχειρα παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν υποστηρίζουν ότι ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των δραστηριοτήτων του Επσταϊν και ότι πολλές γυναίκες εξαναγκάζονταν να του κάνουν μασάζ στην έπαυλή του, στη Νέα Υόρκη.

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπόις, που τις εκπροσωπεί, δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC Panorama ότι πρόκειται να επιδώσει κλήτευση στον δούκα του Γιορκ προκειμένου να τον εξαναγκάσει να καταθέσει ως μάρτυρας και για τις πέντε εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς πιστεύει ότι ο Βρετανός γαλαζοαίματος διαθέτει σημαντικές πληροφορίες για τη διακίνηση λευκής σαρκός και το κύκλωμα πορνείας από τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή.

Ο ίδιος, βέβαια, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε μάρτυρας ούτε υποπτεύθηκε oτιδήποτε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στον Επσταϊν.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος των γυναικών δήλωσε: «Ενα από τα πράγματα που προσπαθήσαμε ήταν να θέσουμε ερωτήματα στον πρίγκιπα Αντριου και να μάθουμε ποια ήταν η ερμηνεία που δίνει ο ίδιος. Αλλωστε, ήταν τακτικός επισκέπτης στην έπαυλη Επσταϊν. Οφείλει να απαντήσει και να μιλήσει».

Οι κλητεύσεις, δηλαδή η ένορκη κατάθεση στο δικαστήριο, έχουν ετοιμαστεί και για τις πέντε γυναίκες, και απομένει να υπογραφούν από δικαστή, μόλις ο πρίγκιπας Ανδρέας πατήσει σε αμερικανικό έδαφος. Σε περίπτωση που δεν θελήσει να καταθέσει, μπορεί να αμφισβητήσει δικαστικώς την κλήτευση.

Ο Σπένσερ Κουβίν, ένας άλλος δικηγόρος, ο οποίος εξέτασε τον Επσταϊν πριν από μία δεκαετία και εκπροσωπεί σήμερα αρκετά από τα θύματά του, απηύθυνε προσωπική έκκληση προς τον πρίγκιπα Άντριου για ανωμοτί κατάθεση.

«Γίνε άνδρας, υπερασπίσου αυτά που πιστεύεις και πες την αλήθεια. Εμφανίσου», δήλωσε ο Κουβίν στο Panorama, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν στοχεύει στο να κλητεύσει τον πρίγκιπα. «Αν θέλει να βοηθήσει τα θύματα πραγματικά, πρέπει να εμφανιστεί», διευκρίνισε.

Με δάκρια στα μάτια εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό Panorama και η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρ, η οποία ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρίγκιπα σε ηλικία 17 ετών.

Οπως δήλωσε, ο πρίγκιπας Άντριου, ο Επσταϊν και η τότε σύντροφός του, η κοσμική Γκίσλεϊν Μάξουελ, επισκέφθηκαν το αριστοκρατικό νυχτερινό κέντρο Tramp, στο Λονδίνο. Κατά την επιστροφή τους, μετά τη δια-σκέδαση, η Γκίσλεϊν ενημέρωσε το κορίτσι ότι έπρεπε να κάνει για τον Αντριου ό,τι ακριβώς κάνει και για τον Επσταϊν.

Στη συνέχεια, η Τζιουφρ ακολούθησε την οδηγία να «ψυχαγωγήσει» τον πρίγκιπα. «Ολα ξεκίνησαν σε ένα λουτρό και συνεχίσαμε στο υπνοδωμάτιο. Η όλη διαδικασία δεν κράτησε πολύ. Ηταν αηδιαστικό. Δεν ήταν κακός, αλλά απλώς σηκώθηκε, είπε ευχαριστώ και έφυγε».

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει συναντήσει ποτέ τη 17χρονη και ισχυρίζεται ότι δεν τη θυμάται καθόλου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον πρίγκιπα Άντριου και ότι η απόφασή του να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα υπήρξε σίγουρα πολύ δύσκολη.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50