search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Χάος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: Έξαλλος ο Τραμπ με Τριντό

04.12.2019 14:30
Χάος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: Έξαλλος ο Τραμπ με Τριντό - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε σε κοινή συνέντευξη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για τα σχόλια που έκανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του.

Λίγο πριν αρχίσουν οι συζητήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ και η Μέρκελ απάντησαν σε ερωτήσεις.

Σε ερώτηση για τον Τριντό, ο Τραμπ απάντησε ότι «είναι διπρόσωπος». «Ειλικρινά, ο Τριντό είναι ένας ωραίος τύπος. Τον βρίσκω πολύ ωραίο τύπο. Αλλά ξέρετε, η αλήθεια είναι ότι τον εγκάλεσα για το γεγονός πως δεν πληρώνει (σ.σ. ο Καναδάς στο ΝΑΤΟ) το 2% και φαντάζομαι ότι δεν είναι και πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Κάποιοι από εσάς, ήσασταν εκεί. Δεν πληρώνει το 2% και πρέπει να το πληρώνει, ο Καναδάς είναι, έχουν λεφτά. Οπότε τον εγκάλεσα γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν του άρεσε, αλλά έτσι είναι. Κοιτάξτε, εκπροσωπώ τις ΗΠΑ. Θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερα και το καταλαβαίνει. Οπότε, μπορώ να καταλάβω πως δεν είναι πολύ ευχαριστημένος αλλά έτσι είναι», πρόσθεσε.

Ωστόσο, εκτός από τον Καναδά αναφέρθηκε και στη Γερμανία για την οποία είπε ότι «είναι λίγο κάτω από το όριο, αλλά θα το συζητήσουμε».

Έπειτα, μετά τις επικρίσεις για τις μεγάλες, χρονικά, συνεντεύξεις Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μη δώσει… καμία άλλη συνέντευξη την Τετάρτη και να φύγει απευθείας για την Ουάσινγκτον. «Θα έχουμε μια συνάντηση με τις χώρες που πληρώνουν το 2%, μετά τη Δανία και πιθανόν θα φύγουμε απευθείας για την Ουάσινγκτον. Νομίζω ότι δώσαμε πολλές συνεντεύξεις Τύπου, εκτός κι αν απαιτήσετε μια ακόμα οπότε θα την κάνω», επισήμανε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:48